Afbeelding
Kees van den Heuvel

Door kanker getroffen Chantal komt in actie voor het Prinses Máxima Centrum

26 januari 2021 om 11:00 Maatschappelijk

NIJKERKERVEEN In de strijd tegen kanker verkoopt Chantal van Veenhuizen armbandjes. De Nijkerkerveense zamelt hiermee geld in voor het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. Maar ze heeft ook een nieuw doel: een speciale armband maken waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.  

Kees van den Heuvel

,,Ik ben helaas getroffen door kanker. Daarnaast heb ik ook te horen gekregen dat ik een zeldzaam gen heb, het Li-Fraumeni syndroom”, aldus Van Veenhuizen. ,,Helaas heb ik de pech dat daar niet zoveel over bekend is. In het Antoni van Leeuwenhoek ben ik onder behandeling en dat heeft heel veel indruk op mij gemaakt.”

IETS TERUGDOEN Het heeft de Nijkerkerveense ook aan het denken gezet. ,,Ik had een heel leuk bedrijfje: ik verkocht sieraden. Helaas had ik geen verzekering, omdat dat veel te duur was. Daardoor krijg ik geen uitkering. Nu voel ik me weer wat beter en heb ik de laatste tijd veel nagedacht. Ik denk eraan om langzaam weer wat op te gaan pakken om te proberen wat geld te gaan verdienen. En toen kwam ik met het volgende idee: hoe mooi zou het zijn als ik hiermee iets terug kan doen? Dat ik geld kan inzamelen voor onderzoek naar het gen”,  zegt Van Veenhuizen. 

,,Voor mij is het te laat, maar hoe mooi zou het zijn dat de artsen in de toekomst iemand met dit gen kunnen behandelen? Daarom wil ik van elke verkochte armband een gedeelte doneren aan het Antoni van Leeuwenhoek en het Prinses Máxima Centrum. Zo kan ik langzaam mijn werk weer oppakken en daarnaast kan ik geld doneren voor een o zo belangrijk onderzoek.” 

De armbanden zijn te bestellen via een privébericht op Facebook en Instagram van Chantal van Veenhuizen. Ook heeft ze een eigen website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie