Afbeelding
Stichting Indira Nepal

Nepalese school krijgt tv dankzij Nijkerkse inzamelingsactie

16 november 2019 om 09:19 Maatschappelijk

NIJKERK Een school in Mahendranagar in Nepal bedankt alle Nijkerkers voor de televisie die zij enkele dagen geleden konden installeren. De aanschaf van de televisie is mogelijk gemaakt door de inzamelingsactie met statiegeldbonnen bij de Albert Heijn in Nijkerk.

In augustus werden klanten bij het inleveren van de lege flessen in de supermarkt gevraagd of zij flessenbon wilden doneren aan Stichting Indira Nepal. Dit leverde een bedrag van 685 euro op.

WENS Het bedrag is door de stichting gebruikt om de langgekoesterde wens van de school te vervullen: een televisie in de school. Zo kunnen de kinderen uit het dorp naar het nieuws en andere programma's kijken op een groot scherm.

OPVANGHUIS De school in Mahendranagar hoort bij het opvanghuis dat gesteund wordt door Stichting Indira Nepal. Dit opvanghuis in Nepal is een van de twee 'Indira-opvanghuizen' en ligt aan de grens met India. In het huis verblijven alleen maar jongens, maar op de school zijn alle kinderen uit het dorp welkom. 

KERSTMARKT Stichting Indira Nepal organiseert regelmatig acties om geld in te zamelen. De volgende acties zijn de verkoopacties op de Winterfair in Nijkerkerveen op zaterdag 7 december en de Kerstmarkt in Nijkerk op zaterdag 14 december. Tijdens de kerstmarkten verkoopt het vrijwilligersteam zelfgemaakte kerstkaarten, kerstdecoraties en winterplaids. De opbrengst gaat naar de opvanghuizen in Nepal. Meer informatie is te vinden op: www.stichtingindiranepal.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie