Afbeelding
Harry Koelewijn

Pinoccio genomineerd als Speelotheek van het jaar

23 september 2019 om 17:07 Maatschappelijk

NIJKERK Speelotheek Pinoccio uit Nijkerk is genomineerd als Speelotheek van het jaar 2019. De Vereniging Speelotheken Nederland heeft vier speelotheken genomineerd, naast Pinoccio zijn dat de speelotheken in Breda, Bunnik en Ypenburg/Leidschenveen.

Het thema van de verkiezing is 'Iedereen doet mee'. ,,Speelotheek Pinoccio geeft op meerdere punten invulling aan dit thema'', laat de speelotheek weten. ,,Door middel van onze grote speelgoedcollectie, onderverdeeld in meisjes-, jongens- en dreumes-speelgoed. Maar ook door het organiseren van peuterochtenden en de Mamacafé-ochtenden, die om de week op respectievelijk maandag en woensdag plaatsvinden in het leescafé van de bibliotheek in Nijkerk. Daarnaast beschikt Speelotheek Pinoccio over een groeiende collectie taal-/denkspellen. Deze spellen zijn, behalve fijne gezelschapsspellen, ook bedoeld voor kinderen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken in hun taalontwikkeling.''

Het Mamacafé Nijkerk en Speelotheek Pinoccio worden mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Nijkerk.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 5 oktober tijdens de Landelijke Speelothekendag die dit jaar plaatsvindt in Theater Santbergen in Hilversum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie