Sponsorloop Nepal en 10-jarig jubileum Unica Foundation

16 juli 2018 om 13:30 lokaal

HOEVELAKEN De vijfde editie van de Welloop vindt donderdag 13 september in Hoevelaken plaats. Tijdens dit evenement ten behoeve van de Unica Foundation lopen de deelnemers in een uur zoveel mogelijk rondjes van ongeveer 900 meter om geld op te halen voor het goede doel. Tevens wordt het tienjarig bestaan van de Unica Foundation gevierd. Initiatiefnemer Unica nodigt iedereen uit om zich in te schrijven als hardloper, sponsor of supporter om het dorp Hamsapur (Nepal) te kunnen voorzien van drinkwater en sanitair.

 

De Welloop wordt gehouden op bedrijventerrein De Wel in Hoevelaken. Verzamelpunt is aan De Wel 15 bij Unica. Vanaf 16.30 is de inloop en om 17.30 starten de deelnemers met de sponsorloop. Na afloop van de sponsorloop staat er een buffet klaar. Voor de beste renner en voor het beste team is er een ludieke prijs beschikbaar. Lopers kunnen zich individueel of als team aanmelden en gesponsord worden. Meer informatie, inschrijven en sponsoren via www.welloop.nl.

 

NEPAL De Unica Foundation steunt hulpprojecten in Nepal door kennis en kunde op het gebied van (duurzame) techniek op een structurele en duurzame wijze te delen met de lokale bevolking. In Nepal ontbreekt het vaak aan primaire levensbehoeften zoals een toilet of een kraan. Ook voor de inwoners van het dorpje Hamsapur zijn drinkwater en sanitair niet vanzelfsprekend; een halve dag lopen voor water is niet uitzonderlijk. Met de Welloop wil de Unica Foundation geld inzamelen om, in nauwe samenwerking met het Nepalese Rode Kruis, een drinkwatervoorziening aan te leggen en de lokale bevolking onderwijs te bieden op het gebied van hygiëne en het genereren van inkomen. Daarmee worden de ruim 450 mensen in het dorp en nog eens duizenden mensen in de omgeving van Hamsapur geholpen en kunnen zij een beter en duurzaam bestaan opbouwen. Het leven van deze inwoners zal door deze voorzieningen drastisch veranderen. Naast een verbetering van de gezondheid, krijgen de inwoners ook meer tijd voor bezigheden waarmee ze inkomsten kunnen genereren, zoals groenten verbouwen en geiten of bijen houden.

 

TIEN JAAR UNICA De stichting Unica Foundation viert tevens haar 10-jarig bestaan tijdens de Welloop, waarbij een eenmalige editie van een boek over de projecten in Nepal zal worden gepresenteerd. De stichting werd tien jaar geleden opgericht door Unica en is gericht op het bieden van technische ondersteuning aan ontwikkelingsorganisaties voor primaire levensbehoeften in Nepal. De Unica Foundation heeft inmiddels bijna 75.000 Nepalezen geholpen aan stromend water, Solar systemen, houtkachels en rookgasafvoerbuizen. De stichting kan deze projecten alleen uitvoeren dankzij donaties en giften van maatschappelijk betrokken bedrijven en burgers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie