Wethouder Wim Oosterwijk, Wouter van den Top, Henk van de Kolk (voorste rij zittend) en Wilgo van de Mheen, Cor Vos, en Douwe Jan Tilkema (staand) plaatsen hun handtekening onder de exploitatieovereenkomst.
Wethouder Wim Oosterwijk, Wouter van den Top, Henk van de Kolk (voorste rij zittend) en Wilgo van de Mheen, Cor Vos, en Douwe Jan Tilkema (staand) plaatsen hun handtekening onder de exploitatieovereenkomst. Gemeente Nijkerk

Doornsteeg Nijkerk groeit door

lokaal

NIJKERK De Nijkerkse nieuwbouwwijk Doornsteeg gaat verder groeien. Met de ondertekening van de contracten tussen de ontwikkelaars en de gemeente is het startsein gegeven voor de bouw van tussen de 330 - 350 nieuwe woningen in deelplan twee.

Dat maakt de gemeente Nijkerk via een persbericht bekend. Deelplan twee ligt in de zuidoosthoek van Doornsteeg. Er komen rijwoningen, 2-onder-1 kapwoningen, appartementen en vrijstaande woningen en er wordt een nieuwe school gebouwd. De eerste woningen zullen naar verwachting begin 2019 in verkoop gaan.

[VACUÜMTOILETTEN] Op dit moment wordt samen met waterschap Vallei en Veluwe onderzocht of er in de woningen een vorm van "nieuwe sanitatie" kan worden toegepast. Door het toepassen (of gebruiken van) vacuümtoiletten is er minder water nodig bij het doorspoelen. Hierdoor komen afvalstoffen in het afvalwater geconcentreerder binnen op de rioolwaterzuivering. Het zuiveren van het water wordt eenvoudiger en het waterschap kan de stoffen er makkelijker uithalen. Ook biedt de geconcentreerde vorm meer mogelijkheden om de moeilijk verwijderbare medicijnresten uit het afvalwater te halen, zodat ze zo min mogelijk in het oppervlaktewater terechtkomen. De woningen in fase twee gaan van het "gas los" en zullen voldoen aan de eisen van BENG. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Hiermee loopt Nijkerk voor op de landelijke wet- en regelgeving. De BENG-eisen worden formeel pas in 2020 van kracht.

advertentie