Veel jongeren hebben last van coronastress
Veel jongeren hebben last van coronastress Aangeleverd door Jehovah's Getuigen

Omgaan met de stress van een pandemie

1 januari 2022 om 11:44 Lokaal Deel je nieuws

Er zijn in de moderne geschiedenis weinig gebeurtenissen die zo’n schade hebben veroorzaakt aan de emotionele toestand van mensen als de COVID-19 pandemie. De angst voor besmetting of het overdragen van een levensbedreigende ziekte en de eenzaamheid hebben een ongekende impact op mensen.

Sinds het begin van de pandemie geeft de officiële website van Jehovah’s Getuigen, jw.org, informatie om mensen van alle leeftijden en achtergronden te helpen om rustig, geïnformeerd en gezond te blijven. Zo zijn er bijvoorbeeld video’s gemaakt met de titels Wat je kunt doen als er een virus uitbreekt en Hoe word ik weer blij. Deze korte whiteboard-animaties geven praktische tips om op fysiek, mentaal en spiritueel gebied met de effecten van de pandemie om te gaan.

Naast artikelen om stress tegen te gaan, beantwoordt de website ook veel gestelde vragen over de Bijbelse verzekering van een mooie toekomst. De website is beschikbaar in een ongekend aantal van 1044 talen.

Greg Teunissen, plaatselijk woordvoerder van Jehovah’s Getuigen zegt: ‘Sinds het uitbreken van de pandemie zitten veel mensen in een mentale dip en verliezen een gevoel van perspectief. De artikelen geven praktische tips om gezond te blijven ondanks de aanhoudende situatie.’

Adviezen die wereldwijd werken:

In het artikel ‘Wat je kunt doen tegen pandemiemoeheid’ delen 19 personen uit verschillende landen hun persoonlijke ervaringen en slimme oplossingen voor pandemiemoeheid. Ook in de omgeving van de Veluwe proberen mensen ondanks de langdurige impact op hun leven er het beste van te maken.

Zo zegt Romy Vos uit Putten: ‘Mijn man en ik wandelen elke dag, ook al is het maar even, het is fijn om even buiten te zijn. Ook ben ik meer in de tuin te vinden, waar ik nu alweer naar uitkijk als het weer lente wordt. De methodes om met elkaar de videobellen zijn van onschatbare waarde in deze pandemie om met familie en vrienden contact te houden, ik ben hier erg blij mee. En ik spreek zelfs meer vrienden die ver weg wonen dan voorheen!’

Naast ervaringen en persoonlijke tips worden in het artikel ook principes uit de Bijbel genoemd die nog steeds nuttig blijken te zijn. Deze principes hebben mensen over de hele wereld geholpen om positief te blijven en het beste te maken van hun situatie.

Als je geen Bijbel hebt, kun je deze op jw.org lezen of gratis een exemplaar downloaden – zonder aanmelding of opgeven van persoonlijke gegevens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie