Tijdens het Oldtimerevent is onder andere deze motor van de Wegenwacht te zien van het merk BSA.
Tijdens het Oldtimerevent is onder andere deze motor van de Wegenwacht te zien van het merk BSA. Nico Bruin

Vijf jaar Oldtimer Club Nijkerk

8 mei 2018 om 06:48 lokaal

NIJKERK De Oldtimer Club Nijkerk bestaat vijf jaar en bij dit jubileum zal de club zeker stilstaan op het Univé Oldtimer Event van aanstaande zaterdag.

Maranke Pater

Willem van Vliet is de aanjager van de Oldtimer Club in de stad. Van Vliet: ,,Ik weet nog dat ik in 2012 op vakantie ging en nadacht over het opzetten van een Oldtimer Club omdat deze er nog niet was in de gemeente Nijkerk. Toen ik een oproep in de krant zette waarin ik de vraag stelde of er animo was voor een OldtimerClub reageerden daar 26 mensen op." Medebestuurslid Jan van Duinkerken: ,,Negentig procent van onze leden bestaat uit inwoners uit de gemeente Nijkerk."

OLDTIMER EVENT Aanstaande zaterdag vindt het Univé Oldtimer Event plaats. Op het Plein, de Kolkstraat en de Koetsendijk zullen tientallen oude voertuigen geparkeerd staan. Voor dit jubileumjaar is als thema 'bromfiets' gekozen. Van Vliet: ,,We zijn een club voor auto's, motoren en bromfietsen. We hebben voor het Event de Puch66 clubHollands Midden uitgenodigd, een club met bromfietsen uit de jaren '60. Dat waren van die bromfietsen met een hoog stuur. We verwachten dat dit bij veel mensen tot de verbeelding spreekt omdat er veel mensen zijn die vroeger een brommer hebben gehad."

FIETSGROEP Dit jaar komt ook de Historische Fietsgroep weer langs. Deze publiekstrekker is een groep van fietsers met oude fietsen die ze niet alleen naar het Plein mee zullen nemen, maar ook naar zorgcentrum Arkemheen. Van Duinkerken: ,,We willen de senioren ook een blik gunnen op deze bijzondere exemplaren. Wellicht dat het veel herinneringen bij hen oproept."

PROGRAMMA Twee keer in de middag zal er een bromfietsparade door de stad rijden. Van Duinkerken: ,,Mensen willen graag actie zien, de brommers zullen dan ook lekker stinken en lawaai maken voor een ultieme sfeerbeleving." De Koetsendijk biedt vermaak met radiografische trucks (RC Modeltrucks), suikerspin en poffertjes, diverse kraampjes, schminken voor kinderen, verkoop van de originele vinyl LP's, Stichting Gered Gereedschap Nijkerk, Bandenservice Nijkerk en oldtimer busjes met de verkoop van diverse hapjes. De Nijkerkse autodealers Schueler (VW/SEAT), Broekhuis (Opel/Ford), OTO Nijkerk (Toyota) presenteren zich.

JEUGDLEDEN Tijdens het Univé Oldtimer Event wordt er een poging gedaan om jeugdleden te werven. Van Vliet: ,,Wij hebben inmiddels de aanmelding van twee jeugdleden die tijdens het event laten zien dat het leuk is om te sleutelen aan oude bromfietsen. We hopen in de toekomst sleutelmiddagen te gaan organiseren waar leden aanwezig zijn met technische bagage. We stellen ook een jeugdcoördinator aan die de jeugd onder de 18 gaat begeleiden met het sleutelen aan oldtimer bromfietsen."

OPTREDENS Er is een wedstrijd ballonnen raden in een oldtimer VW-Kever waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Voor de kinderen staat er wederom een oude Citroën DS geverfd met schoolbordverf, waar kinderen op mogen kleuren met krijt. In de middag is er vanaf 14.00 uur een optreden van de speciale act Johnny and the Gangsters of Love en twee keer een optreden van Old Bones Blues.

Het Univé Oldtimer Event duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer info: www.oldtimerclubnijkerk.nl en op de Facebookpagina.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie