Afbeelding
Gerrit Steen

Koningsdag met groot beeldscherm

28 april 2018 om 09:10 lokaal

HOEVELAKEN  Wie dit jaar een bijzondere Koningsdag wilde meemaken, moest in HartjeHoevelaken zijn. Daar organiseerden de centrumondernemers de hele dag een feest voor jong en oud. Een groot beeldscherm eiste de hoofdrol op tijdens de Koningsdagviering. Het scherm had een afmeting van zestig vierkante meter en daarop was het bezoek van de koning en koningin aan Groningen te zien. Het feest begon in Hoevelaken al om 10.45 uur. Op de Brink werden de oudere inwoners, in samenwerking met stichting De Zonnebloem, welkom geheten met gratis koffie en een tompouce. 

Om 13.00 uur startte de Koningslunch, die net als vorig jaar geopend werd door burgemeester Renkema. Maar liefst 300 deelnemers, winnaars van de bonnenactie van HartjeHoevelaken, werden getrakteerd op een feestelijke maaltijd. De heerlijke warme lunch, inclusief toetje en jus d'orange, melk en/of karnemelk werd geheel belangeloos verzorgd door Slagerij Steltenpool, Jumbo Hoevelaken, Albert Heijn Hoevelaken en Bakkerij Toebast. 

SMARTLAPPENKOOR Het bekende Hoevelaakse Smartlappenkoor 'Uit het leven gegrepen' was ook belangeloos aanwezig en liet iedereen meezingen en deinen met bekende en minder bekende liederen van oer-Hollandse bodem. Aansluitend barstte het swingende middag- en avondprogramma los met o.a. DJ Barry Paf (538), DJ Ramon, Rick van der Kroon, (The Dutch Neal Diamond) en Saxo P-Air. Het feest op de Brink ging door tot 21.00 uur. Op De Brink stond een samenwerkende bar van Grand Café De Haen, Café de Wiekslag, La Salita en de Happyfood. 

KLEEDJESMARKT Uiteraard ontbrak ook dit jaar de traditionele Kleedjesmarkt niet. Op de Wiekslag en de Leeuweriklaan was een waar kinderfeest georganiseerd met diverse leuke activiteiten zoals springkussens, suikerspin en snoepkraam. In de Stuw hield de Stichting Historisch Hoeflake een fototentoonstelling. In de Kopperhof was er de een bingo. Alle activiteiten werden georganiseerd op initiatief van HartjeHoevelaken. Het scherm op de Brink werd mogelijk gemaakt door TVKar.nl

De Brink en De Wiekslag vormden het toneel voor de geïmproviseerde Koningsdag. Niet langer werd het evenemententerrein in gebruik genomen en dat is eigenlijk heel goed bevallen, aldus Dennis Toebast van Hartje Hoevelaken. ,,Het is een stuk compacter en daardoor een stuk gezelliger."

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie