Tijdelijke huisvesting basisonderwijs op terrein De Slag

24 april 2018 om 12:20 lokaal

NIJKERK In de herfst van 2018 start de Willem Farelschool met een grootschalige renovatie. In de daaropvolgende vijf jaar worden ook de andere basisscholen in Hoevelaken duurzaam gerenoveerd. Om dit mogelijk te maken is tijdelijke huisvesting nodig voor al deze scholen. De scholen kunnen namelijk tijdens de renovatie geen of maar zeer beperkt gebruik maken van hun eigen schoolgebouw. Na een intensieve verkenning in Hoevelaken is de enige geschikte locatie voor de tijdelijke school het terrein van zwembad De Slag, meldt de gemeente Nijkerk.


De indeling en eisen aan de tijdelijke huisvesting zijn samen met het onderwijs opgesteld. De tijdelijke school wordt in twee lagen gebouwd en heeft een omvang van elf groepen, inclusief een lokaal voor kinderopvang. Daarnaast wordt er een schoolplein gerealiseerd. Verder komt er een keerlus voor het brengen en halen van de kinderen (een zogenaamde 'kiss & ride zone'). Voor het parkeren kunnen leerkrachten en ouders gebruik maken van het naastgelegen parkeerterrein bij de sporthal. De scholen zijn blij met de locatie en de wijze waarop deze tijdelijke school in gezamenlijkheid tot stand komt.


SLOOP In juni, na de opening van het Jaap van der Krolbad, zal er gestart worden met de sloopwerkzaamheden van zwembad De Slag. Daarna kan de tijdelijke school worden gerealiseerd. Ook zullen er nog andere bouwkundige aanpassingen worden uitgevoerd, waaronder een aanpassing aan de gevel van sportcafé De Slag.

Het college ziet geen mogelijkheden voor het recente initiatief van stichting De Nieuwe Slag om het zwembad te handhaven en door vrijwilligers te laten exploiteren in combinatie met woningbouw. Het plan van stichting De Nieuwe Slag is niet (financieel) uitgewerkt. Gezien het tijdpad voor de sloop en de realisatie van de tijdelijke huisvesting voor de scholen, is deze ontwikkeling daardoor niet haalbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie