Afbeelding
import

Salenteincup wordt Harry Hamstracup

lokaal

NIJKERK In de afgelopen jaren organiseerde Harry Hamstra een aantal keren de Salenteincup van Sparta Nijkerk. Het bestuur heeft besloten is om ter nagedachtenis aan Harry, die op 19 augustus vorig jaar overleed, de naam van het toernooi te wijzigen in de Harry Hamstracup. ,,Harry was voor Sparta Nijkerk van grote betekenis", schrijft het bestuur. 

De Harry Hamstracup zal de traditie van de Salenteincup voortzetten. Het toernooi vindt in augustus plaats, zodat de deelnemende verenigingen het als voorbereiding op de competitie kunnen benutten. De Harry Hamstracup bestaat vanaf 2018 uit de volgende onderdelen: een hoofdtoernooi met de hoofdteams van vier voetbalverenigingen; De legends cup met wedstrijden tussen teams met oud-spelers van de deelnemende verenigingen; activiteiten en festiviteiten voor supporters en het goede doel tijdens en tussen de wedstrijden en een feest na het spelen van de wedstrijden voor spelers en supporters.

Daarnaast is aan het toernooi een goed doel gekoppeld. Rond het toernooi worden er in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Meander fondsen geworven ten behoeve van het Dagbehandelcentrum Oncologie van het Meander Ziekenhuis in Amersfoort.

In 2018 zijn IJsselmeervogels, Spakenburg, DVS'33 Ermelo en Sparta Nijkerk deelnemers van het toernooi. Op 7 en 8 augustus zullen de wedstrijden in Spakenburg plaatvinden. Op 11 augustus in Nijkerk.

Het logo van de Harry Hamstracup werd afgelopen zaterdag onthuld op het terras van de kantine van Sparta Nijkerk in aanwezigheid van de kinderen van Harry: Lysanne en Harry jr.

advertentie