Afbeelding
Gerrit Steen

Veertigste editie van Avondvierdaagse in Hoevelaken

21 mei 2019 om 11:00 lokaal

HOEVELAKEN De veertigste editie van de Avondvierdaagse in Hoevelaken gaat bijna van start. Van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni zullen naar verwachting meer dan 700 wandelaars op pad gaan voor een wandeltocht van vier avonden door Hoevelaken en omgeving.

Gerrit Steen

Na maar liefst twintig jaar actief te zijn geweest als vrijwilliger bij de Avondvierdaagse Hoevelaken, waarvan achttien jaar als voorzitter, geeft Bert van de Bunt de voorzittershamer over aan Cees Beijer. Niet zonder reden, want Van de Bunt (65) verhuist eind dit jaar naar Vinnen, een dorpje vlak over de grens in Duitsland. Van de Bunt: ,,Na 32 jaar op de Veenwal gewoond te hebben, vertrek ik met mijn vrouw naar een boerderij op 1200 vierkante meter grond." Hij heeft 36 jaar bij de gemeente Nijkerk gewerkt, waar hij wijkopzichter was en later re-integratiebegeleider. Ook had Van de Bunt vijf jaar een eigen bloemenzaak in Nijkerkerveen en werkte hij bij het voormalig tuincentrum van Wout Kous.

ALS EEN HUIS Van de Bunt: ,,Toen ik met de Avondvierdaagse begon, hadden we ongeveer vijftien mensen als vrijwilliger en verkeersregelaar, nu is dat uitgebreid tot een club van zo'n 40 tot 45 mensen. Ik laat bepaald geen puinhoop achter. Het is nu een goed geoliede machine die staat als een huis." Cees Beijer: ,,Het is jammer dat hij er niet meer bij kan zijn, hij bracht een schat aan ervaring in."

AFSTANDEN De deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit drie afstanden, 5, 10 en 15 kilometer. Vanwege het laag aantal deelnemers aan de 15 kilometer wordt deze route echter niet meer uitgepijld. Inschrijven is mogelijk op vrijdag 24 mei van 19.00 tot 20.30 uur in dorpshuis De Stuw aan De Brink 10a in Hoevelaken. De kosten voor deelname bedragen 5,50 euro per persoon, inclusief herinnering. Er kan alleen contant betaald worden, want er is geen pinautomaat aanwezig. Inschrijven op de eerste loopavond is niet mogelijk. Houders van wandelboekjes dienen hun boekjes op de eerste wandelavond in te leveren bij het startbureau bij Angie Methorst. De start is bij sportcomplex Kleinhoven, vanaf het voetbalveld van SC Hoevelaken.

INTOCHT EHBO Hoevelaken zal net als voorgaande jaren aanwezig zijn om mensen te helpen met blessures die ze tijdens het wandelfestijn oplopen. Beijer belooft een feestelijke intocht, op vrijdagavond 7 juni vanaf het Euretco-terrein op de Koninginneweg. ,,Met fanfaremuziek, applaus, bloemen, snoep en cadeaus zullen de wandelaars in één lang lint feestelijk over de Wiekslag en de Brink worden geleid." Weggebruikers worden door de organisatie dringend verzocht rekening te houden met de Avondvierdaagse en hun rijgedrag daar op aan te passen. ,,Speciale dank gaat uit naar sponsors Codely Webdiensten, bloemsierkunst Kiki, Grand Café de Haen, Euretco Hoevelaken en Eigenhuis Keukens Hoevelaken."

Meer informatie, zoals een uitvoerige routebeschrijving en een plattegrond, is te vinden op de website www.avondvierdaagsehoevelaken.nl. Bij het startbureau liggen geprinte exemplaren per dag klaar om mee te nemen.

Na twintig jaar als vrijwilliger bij de Avondvierdaagse Hoevelaken geeft Bert van de Bunt de voorzittershamer over aan Cees Beijer.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie