Dankzij de dagopvang en kleuterschool van Friends of Bethel kunnen alleenstaande ouders in Ethiopië werken.
Dankzij de dagopvang en kleuterschool van Friends of Bethel kunnen alleenstaande ouders in Ethiopië werken. Friends of Bethel

Kinderkledingbeurs voor Friends of Bethel

30 maart 2019 om 09:00 lokaal

NIJKERK Na het succes van voorgaande jaren wordt er op vrijdag 5 april weer een tweedehands kinderkledingbeurs gehouden. De opbrengst is bestemd voor Friends of Bethel, de Nijkerkse stichting die hulp verleent in Ethiopië. De kinderkledingbeurs wordt gehouden in de Opstandingskerk aan de Hoefslag 132 in Nijkerk, vanaf 9.30 uur.

De stichting Friends of Bethel van Hero en Janne Torenbeek zet zich in voor alleenstaande ouders en hun kinderen in Ethiopië. Voor baby's en jonge kinderen biedt Friends of Bethel een veilige dagopvang en kleinschalige kleuterschool. In Ethiopië zijn geen sociale voorzieningen. De ouders, vaak moeders, staan er alleen voor, maar dankzij de dagopvang en kleuterschool van Friends of Bethel, kunnen zij met een gerust hart gaan werken. Ze verdienen zelf de kost en 's avonds slapen hun kinderen weer thuis.

OPVANG De stichting heeft zo al meer dan honderd kinderen kunnen opvangen en hun ouders daarmee kunnen helpen. Het aantal opgevangen kinderen groeit ieder jaar een beetje, vanwege de instroom in de dagopvang. De kinderen die ooit als peuters op de dagopvang begonnen, zitten inmiddels in de laatste klas van de kleuterschool. Ieder jaar wordt er door de stichting ook een concreet extra project gekozen, om de voorzieningen in de dagopvang en de kleuterschool voor de kinderen verder te verbeteren.

DIRECT VERSCHIL Om dit hulpproject gezond en goed te houden, heeft de stichting steun nodig. ,,Donaties aan Friends of Bethel maken een direct verschil in het leven van deze ouders en hun kinderen. Elke euro gaat naar Ethiopië, naar de kinderen", legt Hero Torenbeek uit. ,,Kom in actie, want er is altijd iets wat u kunt doen. Noem Friends of Bethel als goed doel voor een sponsorloop of andere actie op school of vereniging of voor een jubileum of een collecte. Wees creatief en help ons een stapje vooruit." Stichting Friends of Bethel is als Algemeen Nut Beogende Instelling aangemerkt (ANBI). ,,Dit heeft als voordeel dat een gift aan de stichting aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting."

KINDERKLEDING Eén van de activiteiten die in Nijkerk worden ontplooid is de kledingbeurs met tweedehands kinderkleding. De voorbereidingen voor de kinderkledingbeurs zijn op het moment in volle gang. Op de kledingbeurs zal een ruim aanbod kinderkleding te vinden zijn, in de maten 86 tot en met 176. Ook zijn er diverse accessoires te koop, bijvoorbeeld kinderschoenen en sportkleding. Het inleveren van kleding is nog mogelijk. De stichting roept mensen op uitsluitend goed verkoopbare (merk)kleding, schoenen en dergelijke in te leveren. Kinderkleding kan worden afgegeven bij Marieke Vonk, aan de Oranjelaan 8 in Nijkerk, naast vergader- en congrescentrum De Schakel.

De tweedehands kinderkledingbeurs wordt gehouden op vrijdag 5 april, van 9.30 tot 12.00 uur in de Opstandingskerk aan de Hoefslag 132 in Nijkerk. Meer informatie is te vinden op www.friendsofbethel.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie