Afbeelding
Harry Koelewijn

Leden sociaaldomeinraad gevraagd

17 maart 2019 om 18:16 lokaal

NIJKERK Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders is op zoek naar nieuwe leden voor de sociaaldomeinraad.

Wijnand Kooijmans

Dit is een gevolg van het gewijzigde beleid dat sinds 2016 is ingezet. Van een formeel advies wordt van de leden nu het meer vroegtijdig meedenken gewenst en co-creatie van het beleid. Dit is een vorm van samenwerking waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat van het proces. Het gaat dan om zaken als een plan, advies of product. Alle deelnemers hierin zijn gelijkwaardig.

Zowel adviesraad als het college hebben de wens meer direct in gesprek te gaan met (groepen) inwoners over gerichte thema's en participatie niet meer als een afzonderlijke methode te zien. Het moet onderdeel worden van het reguliere werk van de gemeente, zo zegt wethouder Nadya Aboyaakoub.

Met kandidaat-leden wordt door een selectiecommissie een gesprek gevoerd. In deze commissie zijn vertegenwoordigd een ambtenaar van de gemeente, een lid uit de huidige sociaaldomeinraad en, indien mogelijk, de beoogd voorzitter. Met de vijf huidige leden, die in principe bereid zijn lid te worden van de vernieuwde raad, wordt ook een gesprek gevoerd. Hierin wordt het aspect kostenbewustzijn nadrukkelijk betrokken, zo geeft de wethouder aan.

De leden worden uiteindelijk benoemd door het college. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie