Lezing over Waterschap 24 april

14 april 2024 om 20:33 Lokaal Deel je nieuws

Duurzaamheid en toekomstbestendigheid zijn thema’s die vaak voor komen in beleidsstukken van de overheid. Juist Waterschappen weten hoe zij moeten anticiperen op lange termijn scenario’s. Technische maatregelen lopen tegen de grenzen aan. Door de klimaatverandering en de bredere maatschappelijke aandacht voor duurzaamheid, zien we ook dat de rolopvatting en positie van het Waterschap in beweging is gekomen. Welke veranderingen dan? En hoe ziet het Waterschap van de toekomst eruit?

Paul Bronkhorst is beleidsmedewerker bij Waterschap Vallei en Veluwe en vertelt over de rol van het Waterschap binnen het duurzaamheidsdebat. Daarna komt de geschiedenis en het ontstaan van de Waterschappen in Nederland aan de orde. Hoe zijn ze georganiseerd en wat zijn de belangrijkste taken? Vervolgens wordt ingezoomd naar het beheergebied van Waterschap Vallei en Veluwe en het grondgebied van Gemeente Nijkerk.

De leidraad voor de toekomst is de BOVI2050 (Blauwe Omgevingsvisie 2050), deze komt uitgebreid aan de orde. Dit strategische document richt zich op het duurzaam omgaan met water in het gebied en gaat uit van een integrale benadering van het watersysteem. De visie draagt bij aan een klimaatbestendige en toekomstbestendige inrichting. Met concrete voorbeelden  laat Paul zien hoe het waterschap nu al koerst naar een duurzaam en toekomstbestendig watersysteem.

Datum 24 april

Vredeskerk van Reenenpark 23 Nijkerk

Aanvang 20.00u

Toegang gratis, bij voorkeur aanmelden bij: vandeveengerrit@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie