Afbeelding
BDUmedia

50 jaar Stad Nijkerk.nl: ‘Team Nijkerk’ stelt zich voor

10 oktober 2020 om 11:00 Historie

NIJKERK Al heel wat redacteuren, verslaggevers, media-adviseurs, drukkers en bezorgers zetten zich de afgelopen vijftig jaar in om Stad Nijkerk.nl week in week uit op de deurmat te laten vallen. Momenteel is ‘team Nijkerk’ drie man sterk. Of eigenlijk, drie vrouwen sterk. De redactie is in handen van Sanne Koudijs (26). Gemma Otten (34) en Linde Meijerink (24) zijn samen het aanspreekpunt voor trouwe en nieuwe adverteerders. Ze geven een kijkje achter de schermen.

Sanne Koudijs is sinds vier jaar werkzaam bij BDUmedia. ,,Ik ben vier jaar geleden hier begonnen op de nieuwsdienst, om al onze nieuwssites de hele dag door van nieuws te voorzien.” Haar takenpakket breidde zich steeds verder uit en inmiddels is ze de vaste redacteur van Stad Nijkerk.nl. ,,Als redacteur ben je niet alleen verantwoordelijk voor de papieren krant, er komt veel meer bij kijken. Het onderhouden van de website, het overleggen met correspondenten, het zoeken naar de juiste onderwerpen, zelf verhalen schrijven en sinds kort hebben we natuurlijk ook Stad Nijkerk.nl Premium, met unieke verhalen achter het nieuws. Daar wordt achter de schermen ook veel werk voor verzet. 

Tijdens het maken van de jubileumkrant kreeg Koudijs een aardig inkijkje in vijftig jaar Stad Nijkerk.nl. ,,Het is mooi om te zien dat al vijftig jaar lang mensen zich inzetten voor het lokale nieuws in Nijkerk. Als Nijkerkse ben ik daar best een beetje trots op. Ook nu nog is lokaal nieuws van groot belang, het gaat over alles wat in je eigen omgeving, buurt of straat gebeurt. Dat is en blijft iets van alle tijden.”

BDUmedia, en dus ook Stad Nijkerk.nl, hebben de afgelopen maanden spannende tijden beleefd vanwege de ccoronacrisis. ,,De advertentie-inkomsten liepen erg terug en dat had gevolgen voor het hele bedrijf”, legt Koudijs uit. ,,Met z’n allen hebben we de schouders eronder gezet en ondanks alle onzekerheid is Stad Nijkerk.nl toch elke week op de mat gevallen. Ik ga er vanuit dat dit nog lang zo blijft.”

SUCCESSEN Gemma Otten is media-adviseur buitendienst voor Stad Nijkerk.nl en is inmiddels een bekend gezicht bij de lokale ondernemers. ,,Ik werk al tien jaar bij BDUmedia en zeven jaar voor Stad Nijkerk.nl. Ik haal veel energie uit het contact met de Nijkerkse ondernemers. Als zij successen behalen dankzij onze advertentiecampagnes, dat geeft echt een kick”, vertelt ze enthousiast. Ze noemt als voorbeeld het Winterlicht Festival in Nijkerk. ,,Het was zo mooi om te zien dat dit goed uitpakte en dat er veel mensen op af kwamen. Ook juist voor de ondernemers, dat het ook voor hen een succesvol evenement was.” 

Maar ook in tijden dat successen soms even uitblijven, moet het werk gewoon doorgaan. Want roerige tijden heeft de media-adviseur de afgelopen jaren ook gekend. ,,Ik ben begonnen
met werken in de kredietcrisis en nu zitten we middenin de coronacrisis. We hebben de afgelopen periode veel veranderingen meegemaakt, zoals de verschuiving van print naar steeds meer online. Daardoor hebben we veel mooie, nieuwe producten kunnen aanbieden aan onze klanten. Maar ik weet ook zeker dat de krant nog een hele tijd blijft bestaan.”

MOOIE UITDAGING Op de binnendienst werkt media-adviseur Linde Meijerink. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de advertenties in de krant. Hoewel ze pas sinds maart dit jaar voor Stad Nijkerk.nl werkt, heeft ze haar plek al helemaal gevonden. ,,Ik vind het een mooie uitdaging om voor een lokale krant te werken. Het is ontzettend belangrijk dat lokaal nieuws blijft bestaan en gelukkig zien we dat er behoefte aan is. Je wilt toch weten wat er in jouw eigen dorp of stad gebeurt?”

Heeft u een nieuwstip? Geef het door aan de redactie viastad.nijkerk@bdu.nl. Interesse in adverteren? Stuur eenmail naar g.otten@bdu.nl of l.meijerink@bdu.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie