Foto ter plaatse
Foto ter plaatse GERRIT STEEN

Slipjacht Hoevelaken meeslepend evenement

28 januari 2023 om 20:01 Evenementen Tips van de redactie

HOEVELAKEN De slipjacht Hoevelaken, die eindelijk zaterdag 28 januari weer eens plaats kon vonden, is een meeslepend evenement geworden. Aangemoedigd door het fraaie weer, niet te koud en een heerlijk schijnend zonnetje, kwamen een paar honderd mensen naar het Van Aaltplein om het vertrek naar de eerste run mee te kunnen maken. 

Een van de toeschouwers, die op mijn verzoek ook maar eens ging kijken, vond het ook een fraai gezicht: ,,Mijn vrouw en ik zijn door jou voor het eerst gaan kijken naar de slipjacht op het Van Aalstplein en de Stoutenburgerlaan. Veel paarden en keurig zoals die honden zijn afgericht. Een prachtig gezicht, alleen de hoornblazer moet nog even oefenen of misschien kwam het valse geluid door de lage temperatuur.” De ruiters en amazones werden toegesproken door burgemeester Gerard Renkema en Gijs de Waal. Er reed ook een Hoevelakense amazone mee, Sophie van Duinkerken, dochter van Jan van Duinkerken. 

SHERRYSTOP Daarna ging de meute op pad, volgens de sliptrekkers lag de route er fantastisch bij. Alle ingrediënten voor een fraaie middag waren dus aanwezig. En dat werd het ook. Veel toeschouwers beklommen hun stalen ros en volgden de jacht in de buitenlucht. Ze kwamen elkaar allemaal weer tegen bij de sherrystop bij boer Van den Berg in Terschuur, waar het ook een drukte van belang was. Ze konden zich hier tegoed doen aan een kop erwtensoep en een borrel. 

ENTHOUSIASME Na de start van de derde run bij boerderij Overbeek in Terschuur vond op de manege De Hogenbrink in Hoevelaken de kill plaats. Ook hier waren veel toeschouwers naartoe gekomen. Een van de deelnemers, die na afloop zijn paard met water schoonspoot, vertelde dat het ongekend is dat er zoveel belangstelling voor de slipjacht in Hoevelaken is. ,,Dat maken we eigenlijk nooit mee, dat is ook een van de redenen waarom we hier ook zo graag rijden, het enthousiasme is zo groot!” 

Ook Frank Teunissen, die in loondienst van de Jachtvereniging Soestdijk is en verantwoordelijk voor de honden die voor de jacht gebruikt worden, de kerry beagles, kijkt terug op een geslaagd evenement. Dat enkele jonge honden op sommige plaatsen even het spoor niet goed konden volgen en even buiten de route terecht kwamen, mocht verder geen naam hebben. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gerrit Steen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie