Afbeelding
Gerrit Steen

Sint ook in Hoevelaken gearriveerd

21 november 2021 om 08:59 Evenementen

HOEVELAKEN Nadat Sinterklaas vorige week al in Nijkerk gearriveerd was uit het verre Spanje, stond afgelopen zaterdag Hoevelaken op het programma. Vanwege corona was het programma ietwat aangepast, en zo trokken de Sint en zijn pieten met de boot door alle wijken van Hoevelaken.

De boot begon om 14.00 uur met ‘varen’ vanaf de Elzenlaan/Westerdorpsstraat en de Sint zwaaide vervolgens zo’n twee uur lang naar alle kinderen en hun ouders. De pieten strooiden kwistig met pepernoten. Zo was de drukte verspreid en hadden de pieten voor iedereen genoeg tijd. Het eindpunt was de grens van de Wiekslag met de Brink. Daar was even een klein fotomomentje en konden de kinderen met Sinterklaas op de foto.

De route werd op zaterdagmorgen bekend gemaakt op de Facebookpagina van Hartje Hoevelaken, die kan terugkijken op een geslaagde actie, zo blijkt uit een reactie van de organisatie: ,,Bedankt Hoevelaken, bedankt! Wat een prachtige optocht heeft de Sint gehad. Versierde huizen, stoepkrijt op de straten, heel veel tekeningen en blije gezichtjes. Wat een prachtige middag. Wij spreken namens Sinterklaas: jullie mogen vanavond allemaal jullie schoen zetten. En wie weet komen de Pieten wel langs vannacht.”

Door Gerrit Steen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie