Afbeelding
Aalt Guliker

Sinterklaas te paard Nijkerk in: dit is de route

Evenementen

NIJKERK Pakjesboot nr. 12 is natuurlijk al op een geheime locatie aangemeerd met alle cadeautjes voor de Nijkerkse kinderen, maar de Sint komt dit jaar niet mee op de stoomboot. Sinterklaas is iets eerder aan land gekomen en zal met zijn paard Ozosnel door het centrum van Nijkerk gaan galopperen.

Zaterdag 13 november wordt de Sint met zijn gevolg aan Pieten verwacht ergens tussen 14.00 en 14.30 uur. Helaas zal de Sint niet stoppen en op het podium plaatsnemen, maar hij maakt wel een rondgang door de stad. De rijtoer zal beginnen op het Plein en dan gaan via het Verlaat, Catharinastraat, Kerkstraat, Langestraat, Oosterstraat, Singel en weer naar het Plein.

Bij de muziektent op het Plein staan vanaf 13.45 uur enkele zogenaamde wasknijperpieten die de tekeningen op gaan hangen die gebracht kunnen worden door de Nijkerkse kinderen. Mocht je nou eerder zijn dan is dat ook geen probleem, neem zelf even een wasknijper mee en hang je tekening vast op. Als Sinterklaas klaar is met zijn rondgang door de stad kan hij de tekeningen van afstand mooi bewonderen.

Behalve wasknijperpieten zijn er natuurlijk ook muziekpieten die de sfeer nog meer zullen verhogen en ook de Badabounce Pieten zijn van de partij met hun speciale ‘doorstroomdans’.

advertentie