Afbeelding
Henry Hamstra

Sinterklaas komt zaterdag 13 november naar Nijkerk

Activiteiten

NIJKERK Er moest eerst heel wat water door de Arkervaart stromen voordat bekend werd of Sinterklaas dit jaar Nijkerk aan zou doen. In 2020 was alles ook onzeker en verraste de Sint Nijkerk door op de omloop van de mooiste toren van Nederland te verschijnen. Dit jaar zoekt Sinterklaas het wat minder hoog op en zal hij door de stad gaan rijden op zijn paard ‘Ozosnel’, vergezeld door zijn Pieten. 

Doordat de wereld te maken heeft met een pandemie is het helaas nog wel wat anders dan andere jaren. Pakjesboot nr12 zal niet in de Nijkerkse haven aankomen, maar zal wat eerder aanmeren op een geheime locatie. Rond de klok van 14.00 uur zal Sinterklaas in het centrum zijn en een rondgang gaan maken door onze stad. De route zal medio volgende week bekend gemaakt worden via www.centrumnijkerk.nl en www.lekkernijkerk.nl.

TEKENINGEN Helaas zal de Sint niet stoppen en op het podium plaatsnemen. Om het toch een beetje feestelijk te maken vragen we alle kinderen een mooie tekening te maken en die in te leveren op het Plein bij de muziektent. Daar zullen enkele ‘wasknijperpieten’ zijn die al die tekeningen op wijslijnen rondom het podium op gaan hangen. Als er maar genoeg tekeningen zijn is er een grote kans dat de Sint niet één maar twee rondes door de stad gaat maken.

Sinterklaas zal voor zaterdag de 13de ook via Instagram, Facebook en YouTube van zich laten horen. Dit is allemaal te zien via de diverse lokale mediakanalen. Gelukkig dit jaar dus geen mutatie maar de Sint door de stad als een doorstroomlocatie.

advertentie