Afbeelding
Buurtvereniging Appel-Driedorp

Mooiste plaats van Gelderland is Appel-Driedorp

3 september 2019 om 06:42 Evenementen

APPEL/DRIEDORP Appel-Driedorp is de mooiste plaats van Gelderland. Sinds afgelopen vrijdag zijn de buurtschappen uit hun spanning verlost. Ze mogen zich een jaar het 'Mooiste dorp van Gelderland' noemen. Het team dat meedeed aan de uitzending heeft de uitzending van vrijdag met tachtig vrijwilligers in een boerderij aan de Peerweg bekeken. ,,Wat en kroon op het 70-jarig bestaan van de buurtvereniging van Appel-Driedorp", stelt Marijke van Mispelaar. 

Tijdens de uitzending van maandag 26 augustus moest het team van Appel-Driedorp bepaalde opdrachten uitvoeren. ,,Hiervoor was een leger van vrijwilligers bijeen gekomen die allemaal hun kennis, creativiteit, kunde en inzet meebrachten", vertelt Van Mispelaar namens het bestuur van Buurtvereniging Appel-Driedorp. De extra hulp kwam de organisatie goed van pas. ,,Het spannendste deel van de deelname was de tot-dan-toe-onbekende decoropdracht." 

Wat er precies bij die opdracht moest gebeuren werd maandagochtend in de radio-uitzending bekend gemaakt. Het team moest de archeologische vondst van Leendert de Boer, de middeleeuwse ringwalburg, nabouwen met in ieder geval een houten kasteel, de palissade en een smederij. Hiervoor had het team tot half vijf 's middags de tijd.  

MAXIMAAL Het eindresultaat mocht er die middag zijn, want de jury gaf het maximale bedrag dat er gegeven kon worden. Ook de presentatie van Appel-Driedorp viel bij de jury in de smaak. Via het nagebouwde kippenlijntje stapten de verschillende bewoners van Appel-Driedorp de uitzending binnen. De molenaar, de wijnboeren van 'De Breede Beek' en de leerlingen van de Appelgaard maakten hun opwachting. Een externe jury van oud-deelnemers gaf veel punten. 

De rest van de week is er elke dag ,,vol spanning" gekeken naar de volgende deelnemers. Ondanks dat op de woensdag Loo erg dichtbij kwam, heeft Appel-Driedorp heeft de koppositie weten te behouden tot vrijdag.  

Het was spannend, zoals het ook maandag er spannend was geweest. Maar wát een kroon op het 70-jarig bestaan van de buurtvereniging van Appel-Driedorp! Één jaar lang de titel "Mooiste dorp van Gelderland" mogen dragen!

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie