Joop van Bokhorst was de winnaar van de laatste editie.
Joop van Bokhorst was de winnaar van de laatste editie. Gerrit Steen

Ankevelders op Palingroken Hoevelaken

19 augustus 2019 om 07:08 Evenementen

HOEVELAKEN Nadat het inmiddels bijna traditionele palingroken vorig jaar niet doorging, vindt aanstaande zaterdag 24 augustus de zevende editie plaats van de Palingrookwedstrijd Hoevelaken bij Grand Café De Haen.  Er hebben zich al acht deelnemers uit Hoevelaken, Bunschoten/Spakenburg, Amersfoort, Putten en Nijkerk aangemeld.

Daarnaast zullen de Ankevelders uit Achterveld vanaf 15.30 uur een wervelend optreden verzorgen op het terras van Grand Café De Haen op De Brink in het centrum van Hoevelaken. Zo tegen 18.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt. De palingrookwedstrijd van Hoevelaken begint om 13.00 en duurt tot 18.00 uur. Deelnemers kunnen zich nog gratis inschrijven bij Grand Café De Haen. Dat kan via e-mail info@de-haen.nl of mobiel met Cor Horst: 06-20707717.

KWALITEIT Organisator Cor Horst verwacht dit jaar weer enthousiaste deelnemers. ,,We hebben Hoevelaken als dorp met goeie palingrokers op de kaart gezet. Volgens de jury, alle deelnemers ontvangen twee gemarkeerde wedstrijdpalingen, was de kwaliteit door de jaren heen erg hoog en iedereen was uitverkocht. De palingen worden gekeurd op kleur, uiterlijk, smaak/zout, gaarheid en textuur. Het publiek heeft er alle jaren nog van genoten.'' Naast paling worden er ook andere vissoorten voor de verkoop gerookt, zoals zalm en makreel op een broodje. De winnaar van 2017 was Joop van Bokhorst, die al aan alle edities van het Hoevelakense Palingrookkampioenschap heeft deelgenomen.

In 2012 nam Cor Horst, tevens ook uitbater van Grand café De Haen, samen met palingroker Bart Renkers het initiatief om de eerste Palingrookwedstrijd Hoevelaken te organiseren. Winnaar van die eerste editie was Richard van de Kletersteeg. 

Joop van Bokhorst was de winnaar van de laatste editie.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie