Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort weer open voor bezoekers

26 mei 2020 om 15:08 Dieren

AMERSFOORT DierenPark Amersfoort opende maandag officieel de deuren voor bezoekers. ,,Om negen uur precies knipte onze oud-directrice Astrid Vis een lintje door; het is de tweede keer in de 72 jaar dat het familiebedrijf bestaat dat zij een opening van ons park meemaakt”, aldus woordvoerder Marije Allemekinders. ,,De gezinnen die enthousiast voor de entree stonden te wachten kwamen na dit startsein naar binnen.”

Vlak voordat het park opende werd de laatste symbolische stap gezet in het park. ,,Overal in ons park kun je tijgerpootafdrukken vinden die de 1,5 meter afstand tussen bezoekers aanduiden. Vanmorgen werd de laatste pootafdruk op de grond gezet, ter ere van de heropening: we zijn er helemaal klaar voor”, aldus Marije.

(Artikel gaat verder onder de video van Rob Smulders AV (samenstelling) en Ewerdt Heideman (camera)).


Bezoekers volgen vanaf de binnenkomst in het park de aangegeven route langs de dieren. ,,Er is eenrichtingsverkeer en het bezoek ziet er natuurlijk iets anders uit dan mensen gewend zijn, maar wij zien vooral dat iedereen het heerlijk vindt om er weer op uit te gaan.”

Het park is na ruim twee maanden weer open. ,,Er heerst vandaag overal in het park een feestelijke stemming. Je merkt nu meer dan ooit dat het park pas echt compleet is met spelende kinderen en bezoekers die genieten van de dieren”, laat de woordvoerder weten. ,,Fijn om hun nu weer een onvergetelijk en veilig dagje uit te geven, daar hebben we met elkaar de schouders onder gezet.” 

Een bezoek is vooraf online te reserveren via de website van DierenPark Amersfoort.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sander van Snippenberg
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie