Foto ter illustratie (raadszaal gemeenteraad)
Foto ter illustratie (raadszaal gemeenteraad) Harry Koelewijn

Gemeente en ondernemers bespreken nieuwe coronamaatregelen

Corona

NIJKERK De Nijkerkse ondernemers zijn opgelucht dat de winkels vanaf vandaag weer open mogen. Tegelijk is er teleurstelling dat de horeca nog niet open mag. Deze zaken kwamen vanmorgen aan de orde tijdens een overleg tussen de gemeente en de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk, de Nijkerkse Ondernemers Vereniging (NOV) en Hartje Hoevelaken. Aanleiding voor het gesprek waren de nieuw geldende coronamaatregelen zoals deze gisteren zijn toegelicht in de persconferentie van het kabinet.

Suzan Steltenpool, aankomend voorzitter Hartje Hoevelaken: ,,Bij veel ondernemers staat het water aan de lippen. We zijn daarom blij dat de maatregelen zijn verruimd en de winkels weer open kunnen. We hopen echt dat we het ergste nu achter de rug hebben.”

Alle partijen roepen op om de coronaregels uiterst serieus te nemen. Dat betekent onder meer maximaal één bezoeker per vijf vierkante meter winkeloppervlakte. Bij drukte moet men dus soms even wachten. Winkeliers kunnen hiervoor gebruikmaken van de welkomstborden die Lekker Nijkerk samen met Hartje Hoevelaken en de NOV speciaal voor dit doel heeft gemaakt. Daarnaast gelden de andere maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meterafstand.

TELEURSTELLING Helaas geldt de openstelling nog niet voor de horeca. Dit is een teleurstelling voor de horeca-ondernemers. De teleurstelling wordt gedeeld door de gemeente en de ondernemersverenigingen, die ook de spreekbuis zijn van een aantal horeca-ondernemingen. ,,Het is een hard gelag dat de horeca nog niet open mag. Ik had het hen graag gegund”, zegt burgemeester Gerard Renkema. ,,We moeten nog even geduld hebben. Ik hoop dat zowel de horecaondernemers als hun gasten dit geduld kunnen opbrengen.”

De ondernemersverenigingen gaan samen met de horeca op korte termijn bekijken hoe de horeca na een verdere versoepeling van de coronamaatregelen extra ondersteund kan worden. In de tussentijd hopen de lokale horecaondernemers in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen dat Nijkerkers hen online weten te vinden voor bestellingen. Het citymarketingteam van Lekker Nijkerk blijft zich hiervoor inzetten via haar horecapagina op LekkerNijkerk.nl.

advertentie