Afbeelding
Google Maps

Sportcafés krijgen korting op huur vanwege corona

21 december 2021 om 16:19 Corona

NIJKERK De huurders van de drie sportcafés in Nijkerk en de huurder van het café van Topsquash krijgen tot het einde van de avondlockdown voor sport en horeca vijfentwintig procent korting op de huur van de gemeente Nijkerk. Dat is besloten door het college van burgemeester en wethouders.

De korting werd al eerder gehanteerd in de periode van juni 2020 tot en met juni 2021. De periode vanaf juli is weer de volledige huur betaald. Nu de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt voor de sport en horeca, waardoor de bedrijfsvoering weer onder druk staat, wil het college de huurders een steuntje in de rug geven. ,,Natuurlijk beseffen we dat het een druppel op de gloeiende plaat is”, zo zegt wethouder Nadya Aboyaakoub. ,,We hopen dat ze hiernaast een beroep kunnen doen op landelijke regelingen. We hopen dat ook andere pandeigenaren een huurkorting geven aan huurders die noodgedwongen geheel of gedeeltelijk dicht zijn vanwege corona.”

KORTING Het college vindt dat de korting geen precedent schept naar de rest van de horeca. De gemeente is eigenaar van de sportaccommodaties en sportcafés. Daarmee wordt de korting gegeven vanuit de rol van verhuurder en betreft het geen steunmaatregel vanuit de rol van lokale overheid.

Door de korting ontvangt de gemeente maandelijks rond de 1.550 euro minder aan huuropbrengsten. Dat tekort wordt gedekt uit de coronagelden die door het Rijk beschikbaar zijn gesteld.

Door Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie