Op het terras van Sporthal De Slag is extra ruimte gecreëerd om aan de voorwaarden voor opening te kunnen voldoen.
Op het terras van Sporthal De Slag is extra ruimte gecreëerd om aan de voorwaarden voor opening te kunnen voldoen. Tamar Root

De Slag klaar voor heropening

28 mei 2020 om 08:00 Corona

HOEVELAKEN Ruim twee maanden lang moesten de horecagelegenheden in Nederland hun deuren gesloten houden in verband met het coronavirus. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mogen restaurants, cafés en terrassen weer open, al is dat wel onder bepaalde voorwaarden. De horecagelegenheden in Hoevelaken, Fletcher Hotel-Restaurant De Klepperman (al sinds half mei open), Restaurant La Salita, Grand-Café en Partycentrum De Haen, De Wiekslag, Pannekoekbakkerij De GillendeKeukenmeid, Eetcafé De Foep en Sportcafé De Slag, maken zich op voor heropening.

Theo Zuurman

Binnen mogen straks maximaal 30 gasten aanwezig zijn, exclusief personeel. Als het COVID-19 dashboard het toelaat mogen dater per 1 juli max. 100 zijn. Reserveren wordt verplicht en op de terrassen mogen meer mensen zitten, mits daar voldoende ruimte voor is. Overal moet de 1,5 meter afstand in acht worden genomen, tenzij het gaat om gasten uit één huishouden. De afgelopen tien weken heeft de Hoevelakense horeca zich voorbereid op dit ‘nieuwe normaal’. Er zijn verbouwingen en flinke opknapbeurten gedaan.

Hans Root, uitbater van Sportcafé De Slag, pakte met name de verbouwing, zeker van het terras, grondig aan. ,,Familie, vrienden en kennissen hebben me hierbij enorm geholpen, ik ben erg trots op ze”, laat Root weten. ,,We hebben ruim honderd plekken die aan de 1,5 meter norm voldoen."

RUIMTE Het terras ligt wat verscholen, maar er is verrassend veel ruimte gecreëerd door Root en zijn team. ,,We hebben verrassend veel ruimte voor vele doeleinden zoals feesten, partijen, muziekoptredens, BBQ’s, buffetten. Naast het terras ligt een prachtig aangelegde midgetgolfbaan van 18 holes, zeer geschikt als familie- of bedrijfsuitje. De ruimte wordt gecreëerd door onder meer de omgekeerde V-vorm van het terras, die je vooral van bovenaf kunt waarnemen."

Sportcafé De Slag lijkt er klaar voor om haar gasten vanaf 1 juni (weer) te mogen ontvangen. ,,Kom gerust eens proeven van de sfeer onder het genot van een drankje en eventueel hapje”, besluit gastheer Hans Root.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie