Stoepkrijt tekening gemaakt met de weeskinderen in Bulgarije
Stoepkrijt tekening gemaakt met de weeskinderen in Bulgarije Stichting Tabitha Nederland

Weeskinderen in Bulgarije worden 'vergeten' door coronacrisis

Corona Deel je nieuws

De coronacrisis treft ons allemaal en is wereldwijd een probleem. De situatie hier in Nederland is zwaar en het is moeilijk om binnen te blijven, maar wij hebben het zo slecht nog niet. In vergelijking met de situatie in Bulgarije, mogen wij van geluk spreken.

 

De weeshuizen in Bulgarije krijgen normaal gesproken ongeveer een euro per kind per dag om van te leven. Hiervan moet onder andere eten, onderdak, onderwijs en psychische hulp betaald worden. Normaal gesproken is dit al te weinig en daarom ondersteund stichting Tabitha Nederland. In de coronatijd moeten er van dit budget ook bijvoorbeeld medicijnen en mondkapjes gekocht worden. Hierdoor blijft er te weinig geld over voor eten en kunnen wij onze kinderen niet meer voorzien van een normale maaltijd.

 

Ook de ouderen worden vergeten. In verschillende dorpen is er, net zoals in Nederland, een ouderen uurtje. Helaas zorgt dit voor onveilige situaties. We krijgen berichten dat de ouderen worden opgewacht, beroofd, mishandeld en vervolgens zonder eten worden achter gelaten. 

 

Wij, stichting Tabitha Nederland, zetten alles op alles om onze kinderen van eten te kunnen voorzien. Ook deze ouderen willen we kunnen helpen. Maar dit kunnen we niet alleen! Samen kunnen we corona aan! Helpt u mee? Doneren kan op www.tabithanederland.nl.  

advertentie
advertentie