Afbeelding
BDUmedia

Column: Hart onder de riem

10 februari 2021 om 14:00 Column Column

Bijna Valentijnsdag. Een dag waar ik altijd met gemengde gevoelens naar toe leef. Te commercieel misschien. Je kunt elkaar toch elke dag (spontaan) vertellen dat je van elkaar houdt? En elkaar zonder de reminders die all over zichtbaar zijn verrassen met aandacht en/of een cadeautje? Dit jaar wil ik de aanleiding aangrijpen voor een hart onder de riem voor diezelfde commercie. Want je zult op 14 december maar te horen krijgen dat je winkel dicht moet. Eerst voor vijf weken. Dan nog eens drie weken. En nu nog eens drie, hoewel opengaan voor afhalen weer mag. Hoe deal je daar mee?

Net als bij elke maatregel die corona over ons afroept, zie je dat er ook nu veel veerkracht en creativiteit is. Ondernemers die signaleren wat heel Nederland plotseling nodig heeft (snowboots) en direct klaar staan om dat te bieden. Winkeliers die hun waar op Facebook of Snstagram etaleren – soms bij gebrek aan een goed functionerende webshop – en die hun mensen inzetten om ook nu tips en adviezen te geven. Bereikbaar via alle mogelijke kanalen. Want mensen maken als je open bent het verschil tussen winkel en webshop. Waarom dan niet in coronasluitingstijd? En je moet toegeven, de persoonlijke overhandiging aan je deur door één van de lokalo’s – daar aangekomen met een fiets of één of ander kek voertuig – wint het toch ook makkelijk van de onpersoonlijke drop door opgejaagde pakketbezorgers? Zelfs nu hebben lokale winkels hun meerwaarde, maar hoe creatief de oplossingen ook zijn, dit moet geplaagde ondernemers ongelofelijk pijn doen.

Als het erop aankomt kiezen wij consumenten namelijk graag voor gemak. En als het gemak van even naar de stad wandelen en gelijk kopen wat je vindt er even niet in zit, lonkt de belofte “vandaag besteld, morgen in huis”. Gelukkig zijn er best lokale ondernemers die goed in die belofte mee kunnen, maar helaas geeft Google de resultaten van je lokale leverancier vrijwel nooit als eerste optie bij je zoekopdracht. Lokale ondernemers supporten in deze barre tijd vraagt dus een beetje extra inspanning van ons, de klanten. Vanaf vandaag (10 februari) mogen we weer naar winkels om vooraf bestelde producten op te halen. Laten we lokale ondernemers zien hoeveel we van ze houden door ze onze handel te gunnen én hen een bemoedigende glimlach te schenken bij het afhalen? Nu is meer dan ooit het moment om hen een hart onder de riem te steken!

Nelleke den Besten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie