Afbeelding
BDUmedia

Column: Gave plannen

4 november 2020 om 14:00 Column

Surfend op de tweede coronagolf miste ik tot voor kort wat broodnodige ingrediënten die ons tijdens de eerste golf zo goed hielpen overeind te blijven: creativiteit, veerkracht, ideeën voor wat wél kan. De rek leek er echt een beetje uit te zijn. Zelfs de zomerperiode vol versoepelingen heeft ons allemaal niet voldoende opgeladen om er nog een keer het beste van te maken. Sterker nog, soms houd je je hart vast voor de overspannen stand waarin onze samenleving verkeert. De verdeeldheid over welke maatregelen het beste zijn, intolerantie naar elkaar daarover, het gebrek aan bereidheid het algemene belang boven het individuele te stellen en je te voegen naar wat nu even nodig is…

Tot zover mijn herfstdip, want ik zie weer lichtpuntjes. Dat begon al met het virtuele loopevenement waaraan ik twee weken geleden meedeed en dat mij enorm vrolijk stemde: de 4 mijl van Groningen. Gewoon over de Slichtenhorsterweg, solo, maar dan wel met een audioguide die vertelde wat ik op mijn route zou zien als ik daadwerkelijk in Groningen was. En met brassbands, uitzinnig publiek en zelfs een mascotte. Knap hoe de organisatie op deze manier het gevoel van onderlinge verbondenheid met andere lopers versterkte. Dat biedt perspectief voor sportevenementen in onze eigen gemeente. Net als de virtuele wedstrijden van AVN (5 en 10 kilometer) dat in het voorjaar ook deden. 

Er borrelt dus weer wat en de hoop gloort dat Nijkerk ook tijdens de tweede golf kan bruisen. Er is namelijk nog een ontwikkeling waar ik heel blij van word. Er zijn plannen voor een nieuwe editie van het Glazen Huys Nijkerk. Anders dan anders, want het moet natuurlijk wel coronaproof. Dus wordt ‘t Het Glazen Thuis! Niet vanuit een portocabin op het Plein, maar vanuit de studio van mediagroep A1, met publiek dat vanuit huis via internet, kabel en radio van de uitzending kan genieten en mee kan doen. Ik heb nu al zin in dat heerlijke saamhorigheidsgevoel dat van zo’n fantastisch initiatief uitgaat en ik denk dat we met z’n allen snakken naar een vorm van verbinding die past bij deze coronatijd. Over de goede doelen van dit jaar zijn er al mooie ideeën, waarover de organisatie binnenkort meer naar buiten brengt. Vast staat in elk geval dat het Glazen Thuis zich dit jaar inzet voor en door Nijkerkers.

Wat Mark en Hugo vanavond (ik schrijf dit op dinsdagmiddag) ook gaan vertellen: in gemeente Nijkerk staat van 14 tot en met 19 december een (coronaproof) feest op het programma!

Nelleke den Besten

Nelleke den Besten
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie