Afbeelding
Gerrit Steen

Hank the Knife treedt op in De Slag

21 september 2023 om 09:40 Activiteiten

HOEVELAKEN  Het wordt ongetwijfeld swingen op zondagmiddag 1 oktober, want dan treedt de band van Hank the Knife van 13.30 tot 17.30 uur op in sportcafé De Slag te Hoevelaken. We kennen hem voornamelijk uit de kleurrijke glamrock jaren zeventig. Hank The Knife was daarin aanvankelijk bassist bij rock ‘n’ roll formatie Long Tall Ernie & The Shakers.

door Gerrit Steen

In 1975 brak hij internationaal door met eigen band, Hank The Knife & The Jets. ‘Guitar King’ en ‘Stan The Gunman’ gooiden bijzonder hoge ogen op de hitlijsten. Het muzikale handelsmerk van Hank The Knife bestaat uit het zware geluid van een zes snarige basgitaar, die hij als sologitaar bespeelt. Het debuut langspeel album ‘The Guitar King’ deed al op fenomenale wijze uit de doeken waar Hank en consorten door tientallen jaren op voortborduren. Pure rock ‘n’ roll afgewisseld door instrumentale, filmachtige, composities met de ‘six-bass’ in de hoofdrol. Invloeden van onder andere The Shadows en Morricone zijn waarneembaar. Door decennia van tijd blijft de Arnhemse band, met diverse wisselingen binnen The Jets, bestaan.

MEMORABELE OPTREDENS

Periodiek worden er nieuwe singles en albums uitgebracht, en blijft de act graag gehoord op festivals. Ook in meer kleinschalige horeca zoals het Hoevelakense sportcafé De Slag. Hank The Knife & The Jets koesterden al langer een binding met Hoevelaken, getuige de optredens in het souterrain van voormalig café De Acht Stuyvers. Ze hebben zo’n tien keer Hoevelaken op de grondvesten doen schudden, wat mocht leiden tot de meest memorabele optredens. En zo nu weer op 1 oktober bij Sportcafé De Slag aan de Zuiderinslag.


Foto: Gerrit Steen.

SUCCESSEN

Onlangs is een nieuwe samenstelling van Hank The Knife & The Jets leven ingeblazen. Oudgedienden Hank The Knife en Alfons Haket, ofwel Alfie Muscles uit de Long Tall Ernie jaren, worden daarin bijgestaan door Arnoud Holsboer, leadzanger en gitarist, en Harry Angeneind achter de drums. Tijdens het optreden worden eigen hits en albumsongs alsmede hoogtepunten uit The Shakers jaren en covers van bekende rock ‘n’ roll klassiekers, vertolkt. Met Hank The Knife en Arnoud Holsboer als leadgitaristen worden er tevens instrumentale nummers ten gehore gebracht, van eigen werk tot Shadows successen van weleer.

De Hoevelakense traditie krijgt ook nog eens door het dj werk van voormalige kroeg dj’s Richard Wernsen en Jack van der Veer op deze dag leven ingeblazen als support-act vóór, tussendoor en na afloop van het optreden. Jack van der Veer bestiert tevens het management. In voornoemde bezetting treedt de band aan op zondag 1 oktober op in Sportcafé De Slag. Het optreden vangt ongeveer 13.30 uur aan. Entree is vrij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie