Afbeelding
Julie Schotanus

Fijnproeftoer van Proef de passie voor het eerst in Hoevelaken

14 maart 2023 om 16:45 Activiteiten

HOEVELAKEN Proef de passie organiseert op zondagmiddag 26 maart voor het eerst een toer langs vijf proeflocaties in Hoevelaken. Die middag serveren de deelnemende keukens elk één van hun beste gerechtjes met een bijpassende wijn, biertje of non-alcoholisch alternatief. Kiezen van de menukaart is niet nodig; deelnemers zoeken een plekje en laten zich verrassen.

Eén van de deelnemende locaties is Cibo del Vino. Dit is geen restaurant, maar een organisatie die wijnproeverijen en diners organiseert op een boerderijdeel. Mechtilde Tomassen zwaait de scepter in De Hogebrink aan de Oosterdorpsstraat. De monumentale boerderij is gebouwd in 1643 en heeft een rijke geschiedenis; van tabaksboerderij tot schapenhouderij. 

PROEVEN

Tomassen: „Ik heb een grote liefde voor wijn en koken en op deze manier kan ik veel mensen tegelijk laten proeven en beleven. Een aantal jaar geleden ben ik met veel plezier de opleiding gastronoom sommelier level twee gaan volgen. Daarna volgden meer opleidingen en ben ik steeds meer ervaren en enthousiaster geworden. Mijn passie en kennis wil ik graag met anderen delen en mijn proeverijen zijn kleinschalig en altijd super gezellig. Voor de fijnproeftoer van 26 maart heb ik al iets heerlijks bedacht en ik heb er mooi verhaal bij.”

AANMELDEN

De andere proeflocaties in Hoevelaken zijn Eetcafé de Foep, de Gillende Keukenmeid, Restaurant La Salita en Hotel de Klepperman. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de samenstelling van de culinaire combinaties. Voor de toer in Hoevelaken zijn nog tickets te koop en aanmelden kan tot 19 maart via proefdepassie.com. Deelnamekosten: 59,00 euro per persoon. Alle Hoevelakense proeflocaties hebben als adres de Oosterdorps- of Westerdorpsstraat, vandaar de naam Fijnproeftoer Oost & West.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie