Afbeelding
Glazen Thuis

Eerste nominaties voor Glazen Thuis zijn al binnen

Activiteiten

NIJKERK Tijdens de Glazen Thuis week wordt geld ingezameld, maar ook direct weer uitgegeven aan mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Iedereen kan iemand, of een club of organisatie nomineren voor een steuntje in de rug of een bijzondere attentie. En de eerste nominaties zijn al binnen. ,,Dat is fijn, want nu kunnen we al een klein beetje voorwerk doen”, aldus de kerncrew van het Glazen Thuis. 

De kerncrew is ook blij dat het Glazen Thuis leeft in de regio en dat mensen ernaar uitkijken om af te stemmen op de zender van A1 Mediagroep om te genieten van de goede energie van het Glazen Thuis. Verder loopt de organisatie op schema. Een club van zo’n 50 vrijwilligers zet zich volgende week in om zes dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat radio en televisie te maken via de zender van A1 Mediagroep, voor het goede doel. Veel vrijwilligers zullen vanuit huis ondersteuning bieden en een kleine groep zal aanwezig zijn in de studio. 

PLAATJES DRAAIEN Er wordt geld ingezameld door onder meer plaatjes te draaien voor een donatie, lootjes voor de dagelijkse loterij te verkopen en De Stip als podium te ‘verhuren’. Voor de loterij zijn prijzen gedoneerd door ondernemers uit de regio. ,,Iedereen kan helpen om het ingezamelde Glazen Thuis bedrag zo hoog mogelijk te laten zijn door een donatie te doen via de website.” De aftrap van het Glazen Thuis is aanstaande maandag om 8.00 uur.

WENSEN Speciaal voor de actieweek is een WensTeam geformeerd om zich bezig te houden met het realiseren van de wensen van genomineerden. Elke nominatie wordt vooraf besproken en beoordeeld door een team dat zich over alle ingezonden berichten zal ontfermen. Na akkoord gaat het WensTeam aan de slag. Vorig jaar zijn zo’n 100 wensen vervuld tijdens de actieweek van het Glazen Thuis. 

Onder meer zijn er 29 bossen bloemen uitgedeeld, diverse borrelplanken, dinerbonnen, flesjes kruidenbitter, 9 springkussens geregeld bij basisscholen, bingoprijzen, bakkersbonnen en een houtkloofmachine voor maatschappelijke organisaties, een magnetron voor een horecagelegenheid, compleet verzorgde diners voor verschillende gezinnen, beautybehandelingen en kerstpakketten en een nieuwe schutting voor meerdere mensen en bijna 400 High Teas voor bewoners in zorgcentra. Ook zijn alle bijna 500 medewerkers in de zorg verrast met een dinerbon van 25 euro. 

NOMINEREN De Glazen Thuis crew roept iedereen op om na te denken wie een nominatie verdient. Men kan denken aan bijvoorbeeld mantelzorgers die zich voor hun naaste inzetten, ondernemers die het zwaar hebben, een buurvrouw die haar werk kwijt is geraakt, nomineer en motiveer en het Glazen Thuis komt in actie van 13 tot en met 18 december. Nomineren kan via glazenthuis.nl.

Afbeelding
advertentie