Afbeelding
Kees van den Heuvel

Glazen Thuis smaakt naar meer: ‘Mooi als we dit volgend jaar weer kunnen doen’

Activiteiten

NIJKERK Meer dan 33.000 euro haalde het Glazen Thuis op vorige week. Voor voorzitter Dennis van den Hoogen was het wederom een prachtige week waarin veel gedaan kon worden voor de gemeenschap. ,,Je hoopt ergens op, dan ga je beginnen en ga je de flow in. Het waren hele lange dagen, maar we hadden zo’n leuk team, er is geen onvertogen woord gevallen”, vertelt Van den Hoogen. 

Er waren steeds meer mensen die het Glazen Thuis handen en voeten gaven. ,,We hadden geen goed doel uitgekozen, bewust niet. Inwoners van de gemeente Nijkerk konden iedereen nomineren. Hierdoor kwamen er automatisch ‘goede doelen’ bij ons binnen.” Uiteraard hield de crew wel een bepaalde controle over het geld dat ingezameld werd. Het team zorgde ervoor dat donaties wel bij mensen terecht kwamen die echt getroffen zijn door corona. ,,De nominaties werden beter en meer en meer en dat maakte dit weekje radio heel erg leuk. Sponsoren vroegen plaatjes aan en doneerden. We kregen er een super goede vibe van.”

We kregen er een super goede vibe van

MOOIE MOMENTEN Van den Hoogen maakte veel mooie momenten mee. ,,Bas Hagen was genomineerd door zijn zoon. Hij heeft corona gehad en kreeg vervolgens een herseninfarct en is zijn baan kwijt geraakt. Zijn zoon van 15 jaar nomineerde hem en gaf aan dat het leuk zou zijn als hij een bloemetje of een dinerbon kon krijgen voor zijn vader. We vonden het zo’n schrijnende situatie en besloten dat we hier meer mee konden. We hebben Hans Classic Cars geregeld met een mooie bus, die Bas vervoerde naar onze gouden sponsor, Muziekhandel Verhoog. Al onze gouden sponsoren hadden een dinerbon gekregen als dank voor hun sponsorschap, maar Verhoog besloot de dinerbon uit de delen aan de familie Hagen. Bas mocht bij Muziekhandel Verhoog genieten van een diner aan een chique gedekte tafel. Van de baas van Kade 10 kregen ze het diner voorgeschoteld.”

Veel producten en diensten werden ingekocht bij de lokale ondernemers. Van een bosje bloemen tot dinerbonnen of een leuke verrassing. ,,We hebben honderd boeketten besteld voor de kinderopvang. Elke nominatie raakte ons, omdat we zowel de genomineerde als een ondernemer konden helpen. Samen konden we mensen een steuntje in de rug geven. Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn.”

Dit bedrag is het meeste wat we ooit binnen hebben gehaald

HET MEESTE GELD OOIT Groot was zijn vreugde toen het bedrag over de 30.000 euro ging. ,,De eerste editie van het Glazen Huis, onze voorloper, haalden we 30.000 euro binnen. Daarna zakte het bedrag steeds ieder jaar. Dit bedrag is dus het meeste wat we ooit binnen hebben gehaald. Ik was met de huidige maatregelen al blij geweest met 15.000 euro. Toen meneer Van den Tweel in de uitzending kwam, kreeg ik echt kippenvel, want hij gaf genoeg geld om 500 zorgmedewerkers in de gemeente een dinerbon van 25 euro te geven.”

SAAMHORIGHEID De saamhorigheid was groot volgens Van den Hoogen. ,,Ik denk dat het feit dat het geld naar lokale doelen ging en dat mensen elkaar konden nomineren een grote factor is geweest dat we zo’n mooi bedrag hebben binnengehaald. Iedereen werkte samen. Er was bijvoorbeeld een oliebollenactie en bakkerij Schreuder heeft met de Jumbo samengewerkt, zodat er voldoende marge overbleef voor een behoorlijk bedrag voor het Glazen Thuis.”

VOLGEND JAAR Het succes van het Glazen Thuis biedt perspectief voor de toekomst. ,,Dit smaakt gewoon naar meer. Dankzij A1 Mediagroep konden we onze uitzending houden. Het voelde echt als een familie en we hadden niet veel voorbereidingskosten. Het zou mooi zijn als we dit volgend jaar weer kunnen doen.” Meer informatie: www.glazenthuis.nl.

Door Maranke Pater

advertentie
advertentie