Aikido en Aunkai nu op dinsdagavond

4 december 2018 om 13:52 Sport/sport Deel je nieuws

Dojo Jiki Shin Kan is per december verhuisd naar een nieuwe lokatie in Hoevelaken.Onze nieuwe lokatie is De Welness Health & Sportcenter in Hoevelaken.
Hier gaan we op de dinsdagavonden trainingen geven in Aikido en Aunkai van 20:00 - 21:30. 

Aikido is een uit Japan afkomstige krijgskunst.

Binnen de beoefening van de technieken ben je afwisselend aanvaller of verdediger. Dit geeft inzicht in beide aspecten. De kracht van de tegenstander wordt geleid, omgezet en naar hem/haar teruggebracht. Men probeert in Aikido gebruik te maken van de kracht van de aanvaller zonder hem/haar daarbij te beschadigen. Overzicht, inzicht, concentratie, contact maken, beheersing, balans en flexibiliteit zijn belangrijke kwaliteiten die in Aikido regelmatig onderstreept worden.

Aunkai is een set van oefeningen samengesteld door de Japanse meester Akuzawa Minoru.

Bij Aunkai bouwt men door behulp van oefeningen aan een bepaald lichaamsframe dat de interne kracht ontwikkelt voor vechtsporten. De oefeningen zelf ontwikkelen een frame in het lichaam en versterken de verbindingen tussen de uiteinden en de ruggengraat, zodat het gehele lichaam toegankelijk en efficiënt beweegt.

Kom gerust eens langs op de trainingen om een gevoel te krijgen van deze fascinerende sporten. Meedoen met een proefles is natuurlijk geen enkel probleem.

Voor meer informatie kijkt u op www.jikishinkan.com of mail even naar info@jikishinkan.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie