Belangrijke overwinning Sparta Nijkerk VR1 in topper tegen DTS’35 VR2

20 november 2021 om 20:13 Sport Deel je nieuws

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben hun 6e overwinning op rij geboekt. Daarvoor moest er hard gewerkt worden. DTS’35 uit Ede stond op de 3e plaats met slechts 3 verliespunten minder en was er alles aan gelegen om de Spartanen als koploper te achterhalen.

Heel lang bleef het spannend, maar Sparta Nijkerk wist het veldoverwicht uiteindelijk uit te drukken in een meer dan verdiende 4-0 overwinning.

Dat DTS’35 Ede deze wedstrijd serieus nam was wel duidelijk. Op het wedstrijdformulier stonden maar liefst 5 wissels, waarvan 2 halverwege de wedstrijd nog aan zouden sluiten vanuit Amsterdam, waar ze het topklasse duel met Wartburgia hadden gespeeld. De Spartanen werden daar niet zenuwachtig van en grepen meteen het initiatief door goed druk te zetten op de verdediging van DTS’35. Er werd uitstekend gevoetbald. De beloning bleef echter lang uit. Kansen genoeg, hele goede kansen zelfs, maar het lukte de Spartanen niet om de DTS’35 keepster te passeren. In de 40e minuut een kans voor open doel, maar de bal belandde op de paal. Toch viel nog voor rust de dikverdiende 1-0. Ilse van Walsem punterde de bal in de korte hoek onder de keepster door in het doel.

Meteen vanaf de aftrap had nog de 2-0 kunnen vallen, maar ook hier lag de DTS’35 keepster weer in de weg, zodat er gerust werd met een magere 1-0 voorsprong.

Met de te verwachten wissels probeerde DTS’35 de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar daar kwam niet zoveel van terecht. Sparta Nijkerk vocht als een hecht team voor haar ongeslagen status. Naast deze strijd was Sparta Nijkerk ook voetballend de bovenliggende partij en wist het opnieuw een aantal hele goede kansen te creëren. Omdat de bal er maar niet in wilde, bleef DTS’35 hoop houden op een resultaat en ging het iets opportunistischer spelen. Gevaarlijk werd het nooit voor het doel van Sparta Nijkerk. Keepster Heide Beerthuijzen hoefde de gehele wedstrijd slechts 1 keer handelend op te treden.

Na nogmaals voor open doel een kans gemist te hebben, viel dan eindelijk de bevrijdende 2-0 in de 85e minuut. Het doelpunt kwam op naam van Elvira Dokter die goed voorbereidend werk van Ilse van Walsem uitstekend afrondde.

Het verzet van DTS’35 was gebroken en Mareine Koole en Jolien van Looijengoed trokken de stand naar 4-0, wat een goede afspiegeling was van de verhoudingen in het veld.