Nieuwe start Tuinderij Degroenteplaats

5 maart 2021 om 09:16 Lokaal Deel je nieuws

In het seizoen 2021 gaan biologische boerderij ‘de Omrand’ en ‘de Groenteplaats’ een samenwerking aan.

Samen willen wij verse biologische producten in Hoevelaken en omgeving aanbieden en een meerwaarde zijn in de gemeenschap. Dit door iedereen de gelegenheid te geven dichter bij de plaats te komen waar hun voedsel wordt verbouwd. Wij zijn de plek voor een ieder die graag meer verbonden is met zijn voedsel en zijn steentje bij wil dragen bij goed rentmeesterschap over het stukje aarde dat ons is toevertrouwd en de mensen die er van mogen leven. We werken met zorg aan een steeds betere bodem en het stimuleren van biodiversiteit en daarmee de kwaliteit van het voedsel dat we verbouwen.

Boerderij ‘de Omrand’

Boerderij de Omrand ligt aan de Zwarte Goorderweg in Stoutenburg-Noord en is in 1935 gebouwd en wordt sindsdien bewoont door de fam. van Oosterom. Cornelis van Oosterom begon er met 200 kippen en 15 koeien. In 1968 werd het bedrijf voortgezet en uitgebreid door zijn zoon Teunis Pieter van Oosterom. Sinds het jaar 2000 is het bedrijf overgenomen door Kees en Hanneke van Oosterom. In 2010 zijn wij begonnen met de omschakeling van gangbaar naar biologisch. Er zijn nu 50 melkkoeien en 12.000 legkippen. In 2012 zijn wij begonnen met een biologische winkel, waar we de producten van onze boerderij verkopen.

De Groenteplaats

De groenteplaats is een kleinschalige tuinderij die is opgericht door William van den Brink. In 2018 heeft hij voor het eerst groentetassen verkocht met verse onbespoten groente die verbouwd werden op het volkstuinencomplex bij boer van Ee aan de Veenwal. Voor het volkstuinencomplex is de tuinderij inmiddels te groot geworden. Om meer mensen te kunnen voorzien van groente is een groter stuk grond nodig en deze wordt beschikbaar in de samenwerking met boerderij ‘de Omrand’.

Deze zomer zal William weer ruim 30 verschillende onbespoten groente verbouwen en zorgen voor wekelijks verse groente. De inschrijving voor de wekelijkse groentetassen en/of eieren start op 8 maart. We hopen in de eerste week van mei de eerste groentetassen te kunnen vullen. Naast de groente en eieren zullen er door het seizoen heen meerdere biologische producten te verkrijgen zijn. Voor aanmelding ga je naar www.degroenteplaats.nl

Wekelijks ben je welkom op de boerderij ‘de Omrand’ om je verse groente en/of eieren op te halen of zelf te oogsten. We zien er naar uit je te ontmoeten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie