Afbeelding
Yuri Arcurs peopleimages.com

Hou je huid gezond en mooi: verwijder elke dag je make-up

13 augustus 2020 om 15:00 Beauty & Lifestyle

NIJKERK Make-up wordt gebruikt om te verzorgen, te beschermen, verfraaien, veranderen of camoufleren. Met make-up brengen we wat kleur aan op ons gezicht, en benadrukken we onze sterke punten. Het versterkt vaak ons zelfvertrouwen, omdat we ons mooier voelen. Al is het maar met een natuurlijke foundation, klein beetje mascara of een lipgloss.

Gedurende de dag wordt de huid blootgesteld aan verschillende invloeden, die de huid kunnen beschadigen. Denk hierbij aan uv-straling, vervuiling en extreme temperaturen. Verschillende herstelprocessen in de huid zijn ‘s nachts actiever dan overdag. 

REINIG JE GEZICHT ELKE DAG Als je je gezicht niet elke dag reinigt voordat je naar bed gaat, bestaat de kans dat het regeneratieproces van de huid wordt belemmerd. Wanneer de gezichtshuid niet goed gereinigd wordt, kunnen overtollig talg, uv-filters, resten make-up en vuil op de huid blijven zitten. Dit kan onzuiverheden en verstoppingen veroorzaken. Je poriën raken verstopt en er kunnen ontstekingen optreden. Daarnaast kun je ook sneller rimpels krijgen, of raken je ogen geïrriteerd of ontstoken.

Dit artikel is een samenwerking met Beautyweb. De komende tijd zult u meer van deze artikelen lezen op deze website.

VERWIJDER 'S AVONDS JE MAKE-UP Het is belangrijk om je gezicht ’s ochtends en ’s avonds te reinigen en met name je make-up te verwijderen voordat je gaat slapen. Dit geldt zowel na een avondje uit als bij je dagelijkse make-up. Het reinigen van je gezicht is een van de belangrijkste dingen die ervoor zorgen dat je huid ook gezond en mooi blijft zonder make-up. Bekijk de animatie en lees hier hoe je je make-up kunt verwijderen zodat jij verzekerd bent van een goed gereinigde en stralende huid.


REINIG JE OGEN Begin met het reinigen van je ogen. De oogcontouren zijn erg gevoelig, de huid is hier namelijk het dunst. Het verwijderen van kohl, mascara en oogschaduw kan soms vervelend zijn. Gebruik daarom een speciale oogmake-up remover (olie, crème, balsem). Hiermee hoef je niet te hard te wrijven in de gevoelige oogcontouren. Om de oogschaduw te verwijderen, ga je met een wattenschijfje van de buitenste ooghoek naar de binnenste. Om de mascara te verwijderen, kun je het wattenschijfje van de bovenste naar de onderste wimperlijn leiden. Als lippenstift niet grondig wordt verwijderd, kunnen je lippen uitdrogen en broos worden.

REINIG JE GEZICHTSHUID Voor de reiniging van je gezicht wordt aanbevolen om een reinigingsmelk of -olie te gebruiken die is afgestemd op je huidtype. Maak cirkelvormige bewegingen met je vingers om het reinigingsmiddel over je gezicht te verdelen. Was vervolgens je gezicht met helder, koud tot lauw water. Gebruik hierbij geen zeep om de gezichtshuid uitdroging te voorkomen. Het is goed om daarna een voedende (nacht)crème aan te brengen om de huid goed te verzorgen en te zorgen dat de huid zich voedt en herstelt.


Getty Images/iStockphoto

Voor wie geen make-up draagt, is het toch goed om een (micellaire) reinigingslotion of reinigingsproduct te gebruiken om vuil en onzuiverheden, zoals talg, zweet of stof dat zich heeft opgehoopt gedurende de dag, te verwijderen.

NOOIT IN HET TOILET Gebruikte wattenschijfjes en make-up verwijderingsdoekjes mogen nooit in het toilet worden weggegooid - deze items horen thuis in bij het restafval. Heb jij hart voor het milieu? Denk dan eens aan de aanschaf van herbruikbare wattenschijfjes, de keuze is reuze (gewoon even Googelen op ‘herbruikbare wattenschijfjes’), of maak ze zelf (er staan legio beschrijvingen online).

Kijk voor meer informatie op lookgoodfeelbetter.nl en huidfonds.nl. Bron: Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV), https://www.ncv-cosmetica.nl/

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie