Afbeelding
Persbureau Midden Nederland

Burgemeester over uit de hand gelopen oranjefeest: ‘Dit gedrag past niet in Nijkerk’

22 juni 2021 om 13:19 Overig

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema heeft dinsdag gereageerd op het uit de hand gelopen oranjefeest in een park in de wijk Corlaer, maandagavond na de winst van oranje. ,,Dit gedrag past niet in Nijkerk”, vindt hij. 

,,Ik ben zelf een groot voetbalfan, dus ik begrijp de blijdschap na een mooie wedstrijd. Wat er maandagavond laat is gebeurd past echter niet bij het vieren van een overwinning. Hier werd de overwinning door een klein deel van de jongeren aangegrepen om rotzooi te trappen, letterlijk en figuurlijk. Dit gedrag past niet in Nijkerk. Dat geldt ook voor het overmatig alcoholgebruik door de relatief jonge doelgroep. Voor de volgende wedstrijd(en) van het Nederlands elftal staan we weer in nauw contact met de politie, en kunnen we snel opschalen als dat nodig is. Ik doe overigens hierbij ook een dringend beroep op de ouders om in de gaten te houden waar de jongeren zijn.”

Een grote groep jongeren verzamelde zich maandagavond in Park Corlaer om de overwinning van het Nederlands elftal te vieren. Aan het eind van de avond, die voor het grootste deel gemoedelijk verliep, weigerde een groep van ongeveer 50  jongeren het park te verlaten ondanks herhaalde verzoeken van de handhavers en de politie. De Mobiele Eenheid is uiteindelijk rondmiddernacht ingezet om het park leeg te vegen.

De gemeente is op dit moment de schade aan het inventariseren. Er is veel rotzooi achtergelaten en er zijn veel glasscherven aangetroffen. Op dit moment is een deel van het park door de schoonmaakwerkzaamheden niet te gebruiken voor publiek, omdat er overal glassplinters liggen. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie