Afbeelding
Stad Nijkerk

Verdachte van schietpartij in Bunschoten komt uit Nijkerk; overleden vrouw werd in zijn huis aangetroffen

23 februari 2023 om 13:45 Misdaad

NIJKERK De man die woensdagmiddag in Nijkerk is aangehouden, wordt verdacht van de schietpartij in Bunschoten-Spakenburg. Dat bevestigt de politie. In de woning van de verdachte aan de Sperwerhof in Nijkerk werd woensdagmiddag ook het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen

Even na 15.30 uur kreeg de politie woensdag een melding van het schietincident aan de Veenestraat in Bunschoten-Spakenburg. Agenten troffen er een gewonde, 59-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aan. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Op videobeelden gemaakt door omstanders is te horen dat de dader meerdere keren schoot.

ARRESTATIE

Na onderzoek konden agenten niet veel later de verdachte uit Nijkerk aanhouden in diezelfde plaats. Met een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) werd hij uit zijn voertuig gehaald. In de woning van de man aan de Sperwerhof in Nijkerk werd vervolgens een vrouw levenloos aangetroffen. ,,Het onderzoek naar haar identiteit en doodsoorzaak loopt volop. Daarvoor is er na het aantreffen een PD-unit (plaats delict unit) in de straat geplaatst”, laat de politie weten.

Of de verdachte de vrouw ook neergeschoten heeft, zegt de politie niet. Wel is bekend dat er woensdag twee alarmeringen uit gingen van een schietincident op de Sperwerhof. De eerste alarmering was volgens de politie een fout, maar even later volgde een tweede melding van een schietindicent, waarna niet veel later een lichaam werd gevonden in de woning. 

Over de motieven van de verdachte kan de politie nog niets zeggen. Volgens getuigen gaat het om een echtpaar. 

GETUIGENOPROEP

,,De aangehouden verdachte zit vast en een groep rechercheurs werkt aan de zaak. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, vragen we om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, kan het onderzoek helpen. Ook beelden kunnen essentieel zijn”, zo klinkt de oproep van de politie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie