Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Verdachte blijkt bekende van dode vrouw en gewonde dochter

9 november 2020 om 16:09 Misdaad

NIJKERK De vrouw die dinsdagmiddag 3 november dood in haar woning werd aangetroffen, is de 85-jarige bewoonster. Dat bevestigt de politie op basis van uitvoerig onderzoek. Ook bevestigt de politie dat de verdachte zowel de hoogbejaarde bewoonster als haar dochter, die zaterdag gewond werd aangetroffen, kent. 

Afgelopen zaterdag, 7 november, werd een 46-jarige vrouw uit Amsterdam opnieuw aangehouden, nadat zij eerder was vrijgelaten. De vrouw werd zaterdag aangehouden in een woning in Nijkerk. In de woning trof de politie ook een gewond persoon aan. Dat blijkt nu de dochter van de 85-jarige overleden bewoonster te zijn. De 46-jarige vrouw is opnieuw aangehouden voor betrokkenheid bij het overlijden van de 85-jarige bewoonster van de woning aan het Bruckerlaantje en voor het incident dat zich in de woning afspeelde waar zij zich zaterdag 7 november bevond, ten tijde van haar aanhouding. 

Zaterdag 7 november werd er ook een 47-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het tweede incident in een woning in Nijkerk. Hij werd zondagmiddag echter weer vrijgelaten. ,,Nader onderzoek toont aan dat de man niet betrokken is geweest bij het tweede incident in de woning op zaterdag 7 november. De man is niet langer verdachte in deze zaak”, zo laat de politie weten. 

BETROKKENHEID De vrouwelijke verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 85-jarige bewoonster, die op dinsdag 3 november werd aangetroffen in haar woning aan het Brucknerlaantje in Nijkerk. De vrouw wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het incident van zaterdag 7 november. Wat haar ten laste wordt gelegd voor het tweede incident, dat plaatsvond op zaterdag 7 november, is echter nog niet bekend, laat de politie weten. ,,Dat zal moeten blijken uit het politieonderzoek. Het onderzoek is in volle gang. De verdachte wordt op dinsdag 10 november voorgeleid aan de rechter- commissaris.”


advertentie
advertentie