Afbeelding
Opsporing verzocht

Dit zijn de verdachten van de steekpartij in Hoevelaken

16 september 2020 om 06:18 Misdaad

HOEVELAKEN De politie heeft dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond van jongeren die betrokken waren bij een ruzie in Hoevelaken. Twee groepen jongeren besloten in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 augustus een ruzie ‘op te lossen’ op De Brink in Hoevelaken. Een 18-jarige jongen werd met een mes in zijn buik gestoken. Naast de beelden van de verdachten was in de uitzending ook een interview met de moeder van het slachtoffer te zien, waarin ze vertelt over de bewuste nacht en de gevolgen van de steekpartij. ,,Het gevoel van veiligheid is wel een beetje verdwenen ja, als je weet dat er jongeren met een mes rondlopen en er dus blijkbaar niet voor terugdeinzen om dat te gebruiken.” Bekijk het hele item en alle beelden in de video onderaan dit artikel.

Er zijn beelden van het steekincident waarop de daders te zien zijn. Mede vanwege hun vermoedelijk jonge leeftijd, heeft het Openbaar Ministerie besloten hen eerst te tonen zonder hun gezichten herkenbaar te laten zien. Ze krijgen hiermee een week de kans zich te melden op het politiebureau. De politie beschikt over geoptimaliseerde camerabeelden waaraan de jongens mogelijk kunnen worden herkend aan de hand van diverse uiterlijke kenmerken en aan een opvallend loopje.

SIGNALEMENTEN De politie is op zoek naar specifiek twee verdachten. Beiden droegen een mes bij zich en één van hen heeft er daadwerkelijk mee gestoken. De ander heeft met het wapen gedreigd. Deze twee verdachten zijn naar schatting tussen 16 en 18 jaar oud, hebben vermoedelijk een lichte huidskleur en droegen allebei een donker jack en een spijkerbroek. De politie vermoedt dat beide jongens woonachtig zijn in Amersfoort of omgeving. De jongen die heeft gestoken droeg lichtkleurige schoenen. De andere reed op een scooter en droeg witte schoenen met een zwart accent.

(De tekst gaat onder de foto verder)


Opsporing Verzocht

OPGEFOKTE SFEER Op de bewakingsbeelden is te zien dat er die nacht een opgefokte sfeer hing in het centrum van Hoevelaken. Niet alle jongeren kennen elkaar; iedere groep lijkt mensen te hebben opgetrommeld. Ondanks de hittegolf hebben sommige jongeren zich gehuld in donkere jassen en capuchons. Rond 00.45 uur ontstaat er een eerste confrontatie tussen de groepen, waarop sommigen besluiten te vertrekken.

TWEEDE CONFRONTATIE Daarmee is het niet gedaan: iets later treffen de twee groepen elkaar weer. Er wordt geduwd en getrokken; het latere slachtoffer staat er haast ongewild met zijn fiets tussen. Wanneer de groepen uit elkaar lijken te gaan, draait één jongen zich plotseling om en steekt het 18-jarige slachtoffer in zijn buik. In paniek en puur op adrenaline weet hij weg te rennen. In het ziekenhuis blijkt later dat zijn lever flink is geraakt.

(De tekst gaat onder de foto verder)


Opsporing Verzocht

POGING STEKEN Overigens blijkt er bij de eerdere confrontatie ook al gestoken te zijn naar de rug van een andere jongen. Deze jongen zag pas later dat er een stuk uit zijn jas was en hij een wondje op zijn rug had.

MONDKAPJE Bij de ruzie heeft iemand uit de dadergroep zijn mondkapje verloren. Dat wordt momenteel onderzocht op DNA-sporen. Bekijk het hele item en alle beelden in de video hieronder.

De politie hoopt dat er mensen zijn die weten wie er heeft gestoken of wie er met een mes heeft gedreigd. Mensen die meer informatie hebben wordt gevraagd dit aan de politie door te geven. Dat kan via de gratis Politie Opsporingstiplijn: tel. 0800-6070; via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): tel. 079-3458999 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (gratis): tel. 0800-7000. Online informatie doorgeven kan ook, via dit tipformulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie