Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Politie massaal aanwezig voor arrestatie in Hoevelaken

8 september 2020 om 13:42 Misdaad

HOEVELAKEN Rond de Veenslagenweg in Hoevelaken werd dinsdagmiddag een flinke politie-inzet waargenomen, onder meer met politiehonden. Een achtervolging eindigde hier, waarna twee personen zijn gearresteerd. Een derde sloeg te voet verder op de vlucht.

Op de A1 bij Ugchelen werd een auto gesignaleerd waarvan de inzittenden ‘mogelijk betrokken waren bij een woninginbraak in Almelo eerder op de dag’, laat een politiewoordvoerder weten. Na het stopteken gingen zij er vandoor. Bij Hoevelaken werden twee inzittenden aangehouden. ,,Hierbij was veel politie op de been. Ook hebben veel wijkbewoners geholpen. Super, die samenwerking”, liet de politie Hoevelaken naderhand weten.

Omstanders spraken van een achtervolging van een auto met een Frans kenteken. De politie is een zoekactie gestart naar een derde verdachte, waarbij ook de politie-helikopter heeft meegeholpen en verspreidde via Burgernet een oproep om uit te kijken naar een licht getinte man met een tenger postuur, zo’n 25-30 jaar oud. Hij droeg een groene broek, zwarte jas en ging er te voet vandoor. De Burgernetactie werd niet lang daarna afgesloten zonder resultaat. De auto is afgesleept, de verdachten zijn overgedragen aan het korps in Almelo waar het onderzoek nog volop draait.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie