Kerk School gezinsdienst 2014

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – In Nijkerk wordt eenmaal per jaar een Kerk - School - Gezin dienst georganiseerd. Zowel de kerken en christelijke scholen in Nijkerk als ook in Nijkerkerveen doen hieraan mee. Elk jaar is er een ander thema en de scholen worden vaak door verschillende predikanten van de diverse kerken bezocht.

Wat is een Kerk School en Gezinsdienst? Een Kerk School Gezinsdienst is een speciale dienst die in het teken staat van de driehoek Kerk, School en Gezin. Het centrale idee hierachter is dat in de opvoeding, het onderwijs en de kerk dezelfde bijbelse uitgangspunten worden gehanteerd. Indien Kerk – School – Gezin op elkaar aansluiten kan de geloofsopvoeding van kinderen beter vorm krijgen. Voor kinderen is het veel makkelijker op te pakken indien in verschillende omgevingen bijvoorbeeld dezelfde verhalen worden verteld. Dan is het veel makkelijker te onthouden.

Zowel de kerk als de school en het gezin kennen eigen activiteiten. De kerk wordt versierd met de werkstukjes die op school zijn gemaakt. In de dienst is er extra aandacht voor de kinderen. Een paar van hen mogen soms (een deel van) de bijbellezing verzorgen. Een deel van de preek wordt aangepast aan de kinderen. Op school wordt het thema behandeld door middel van bijbelverhalen, liedjes en werkjes. De dominee komt naar school om met de kinderen over het thema te praten en zo al vast een brug te leggen.

Het gezin wordt ook betrokken bij de kerkdienst en de activiteiten op school. Veel ouders gaan nu naar de kerk omdat het werkstuk van 1 van de kinderen te zien is. Natuurlijk is het in de kerk even zoeken voordat het werkstukje gevonden is maar het lukt vrijwel altijd. De scholen betrekken de gezinnen verder door een gezinsdagboekje aan de kinderen mee te geven waarin 3 bijbel verhalen en opdrachten zijn opgenomen. De ouders wordt ook gevraagd om de bijbelgedeelten thuis uit de kinderbijbel voor te lezen. Daarom hebben we hieronder ook deze gedeelten opgenomen. Zo kan thuis ook aandacht worden besteed het thema.

Het thema van 2014 'David' wordt uitgewerkt met behulp van de volgende bijbelgedeelten die op de scholen aan de orde komen:

1 Samuel 6:1-13; De hoorn van David. 1 Samuel 17:7-54; De Slinger van David. 1 Samuel 17:55 – 18:4 en 20:20-21:1; Het hart van David; 1 Samuël 7 Gevouwen Handen; 2 Samuel 12:1-25 Tranen.

We stellen het erg op prijs als u ook a.s. zondagmorgen 26 januari in 1 van onze kerken aanwezig bent. Dat geldt natuurlijk ook voor opa’s en oma’s. Maar ook als u geen kinderen heeft bent u vanzelfsprekend van harte welkom.

advertentie
advertentie