Eerste tussenstand Glazen Huys Nijkerk

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het Glazen Huys in Nijkerk is gisteren van start gegaan. Burgemeester Gerard Renkema mocht het eerste verzoekplaatje indienen voor het goede doel, waarmee hij de officiële aftrap van de radio-actie voor het goede doel gaf. Vanmiddag werd een eerste tussenstand van de opbrengst bekendgemaakt. Tot nu toe heeft de actie 3.924 euro opgeleverd.

Basisschool Het Baken stond maandagochtend meteen voor de deur om een dikke cheque in te leveren van 500 euro. De hele eerste dag van de actie kwamen Nijkerkers naar de radiostudio in 't Rechthuys langs om te vertellen wat zij hebben gedaan of deze week doen om de actie te ondersteunen.

Zo kwam fotograaf Robert Koelewijn van Studio Nijkerk vertellen dat hij deze week een actie in zijn winkel heeft. Van ieder setje pasfoto's dat hij verkoopt, gaat 2,50 naar het Glazen Huys. Daltonschool Corlaer neemt deze week een CD op, waarvan de opbrengst naar het Glazen Huys gaat. Bakker Bart maakte gisteren bekend dat zij donderdag oliebollen gaan verkopen voor de actie. Jannie van Den Volle Buick had afgelopen zomer al actie gevoerd. Het leverde het Glazen Huys 207 euro op. Eveline van den Brandhof kwam gisteren naar het Glazen Huys om een massagestoel neer te zetten. Zij geeft deze week massages voor het goede doel en voor de vrijwilligers van het Glazen Huys. En ook de medewerkers van het Tabakhuis kwamen de presentatoren verrassen met een actie. Zij bieden vrijdag een lunch aan, voor 10 euro per persoon.

De helft van de opbrengst van het Nijkerkse Glazen Huys gaat naar Serious Request van 3FM. De andere helft wordt verdeeld over drie Nijkerkse goede doelen. Welke doelen dat zijn, is nog onbekend. Op de website van het Glazen Huys, www.hetglazenhuysnijkerk.nl, kan tot zaterdag nog gestemd worden op de goede doelen.

Zaterdagavond vindt op de Koetsendijk het eindfeest van het Glazen Huys plaats, rond 21.00 uur wordt het eindbedrag bekendgemaakt. Vanaf 18.00 uur treden er diverse artiesten op.

Geld doneren kan deze hele week door een plaatje aan te vragen per telefoon: 06-393 22 322 en 06-393 22 320. Het minimale bedrag voor het aanvragen van een plaat is 2,50 euro. Geld langsbrengen tijdens de actie in het Regthuys kan ook. De hele week zitten diverse presentatoren in de serre van 't Rechthuys radio te maken. Via www.hetglazenhuysnijkerk.nl kan ook geld gedoneerd worden, via IDeal.

Luisteren naar het Glazen Huys Nijkerk kan via 106.8 FM, www.hetglazenhuysnijkerk.nl en de kabelkrant (Ntv).

advertentie
advertentie