Gerard Elbertsen schrijft gedichtenbundel voor Hospice Nijkerk

21 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sinds 1970 schrijft Gerard Elbertsen al gedichten en gebeden van en over de dingen, die hij in zijn persoonlijke leven meemaakte en over zijn belevenissen en gesprekken met mensen tijdens zijn bijna twintigjarige periode als pastoraal werker. Een bundel hiervan komt ten goede aan Hospice Nijkerk.

Het werk bracht hem ook in contact met vele andere mensen, die niet meer naar een kerk gingen of gaan; zij hebben nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Vaak was hij zo onder de indruk van wat hij tijdens die gesprekken hoorde of meemaakte, dat hij bij thuiskomst een speciaal gedicht of gebed schreef voor de betrokken mensen, om ze te troosten, of op te peppen, of gewoon ze het gevoel te geven dat ze belangrijk voor hem waren. In 2012 kwam Gerard Elbertsen in aanraking met de Hospice in Nijkerk en was diep onder de indruk van de liefde, waarmee elke gast door de vrijwilligers van de Hospice werd bejegend en verzorgd.

Toen werd de wens geboren om van al die gedichten en gebeden een bundel samen te stellen en de opbrengst ten goede van de Hospice te laten komen. ,,Ik ben dan ook erg trots dat zaterdag 30 november de bundels bij de Nijkerkse boekwinkels Den Hertog, Roodbeen en Bruna te koop zijn." Maar ook bij restaurant Prins Heerlijk, Oranjelaan 56-58, is deze te koop. Daar is diezelfde dag tussen 14.00 en 16.00 uur iedereen welkom. Gerard zal daar de gekochte bundel signeren en een boekenlegger als herinnering cadeau geven. Alle mensen die al ingeschreven hebben op een exemplaar, worden verzocht daar hun bundel te komen afhalen en betalen. ,,Veel meer dan de helft van de eerste oplage, zo'n tweehonderd stuks, is al verkocht. Dus wees er snel bij, want ook hier geldt op is op", zegt Gerard. ,,De Hospice is het meer dan waard."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie