Beach on Wheels: sensatie, actie en plezier

26 juli 2013 om 00:00 Nieuws

Strandcross en spektakel op Nulde

PUTTEN - De Stichting Dutch Rally Association is op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus voor de tweede keer gastheer van Beach on Wheels. Op strand Nulde worden strandraces voor motoren en quads gehouden en is er een Nederlandse primeur in de vorm van een zogenoemde Wipe-out Zone.

In het door de MON georganiseerde Motodrome kunnen in alle klassen zowel KNMV als MON rijders meedoen of men kan een daglicentie met verzekering aanschaffen. Op de vrijdagavond vindt om 18.00 uur de Boeren Brommer Cross plaats. Deelnemers vanaf 11 jaar kunnen deelnemen met brommers of pitbikes tot 100cc. Vervolgens is het de beurt aan de Open Regio Cross/Offroad klasse. In deze klasse gaan zowel MX1 als MX2 motoren van start. Vervolgens komen de quads aan de start in de Open Regio Quads klasse. Deze beide klassen rijden elk één manche, maar kunnen ook meedoen aan de twee manches van de zaterdagmiddag.

Als het schemerig begint te worden aan de boorden van het Veluwemeer is het tijd voor het spektakelstuk: de Boeren Nacht Cross. Deze cross voor teams van twee personen duurt twee maal een uur en gaat over het strand dat verlicht wordt door fakkels. De cross is in estafettevorm en iedereen rijdt op zijn eigen motor. Per duo heeft men één teamtransponder die overgezet moet worden in het parc fermé.

De avond wordt besloten met een Burnout-competitie. Hier zijn veel lawaai, rook, schroeiend rubber en spektakel de belangrijkste ingrediënten. Ook hiervoor kan nog ingeschreven worden.

Tijdens de nachtelijke races zijn er op het podium optredens van regionale bands en solo-artiesten.

Het Motodrome begint op zaterdag om elf uur met een Open Funklasse Jeugd Solo’s en Quads, speciaal voor jongeren van 11 tot en met 16 jaar. Hierna gaan de Open Regio klassen (solo’s en quads) weer van start.

In de middag is het tijd voor het spektakelstuk op motorgebied: de Nationale Strandraces voor solo motoren. Om 13.30 uur gaat de eerste manche van start met maar liefst 40 minuten lang motorgeweld, waarbij een pitstop vrijwel onontkoombaar is. Dit wordt afgewisseld met 20 minuten lang Nationale Strandraces voor Quads. Na een korte pauze volgen de tweede manches. Vooral voor deze klassen is de organisatie nog op zoek naar extra deelnemers, die een strandrace met een heuse Wipe-out zone niet willen missen. De middag wordt besloten met de finales van de Burnout-competitie.

Primeur

Het twee kilometer lange parcours langs Strand Nulde is in navolging van Amerikaans voorbeeld voorzien van een heuse Wipe-Out Zone van 300 meter. De deelnemers hebben elke ronde de kans om een deel van het circuit af te steken door over de Wipe-Out Zone met maar liefst acht obstakels terijden. Zo zijn er een laadperron, kabelhaspels, auto’s, bakken met modder, stenen en houtblokken en skippyballen die de weg versperren. Een echte uitdaging voor de deelnemers en vermoedelijk een smulpartij voor het publiek. Alle hindernissen worden vooraf uitvoerig getest op veiligheid en er worden extra ontsnappingsroutes ingebouwd en baancommissarissen ingezet.

Op het podium is er zaterdag ook van alles te beleven. Het klapstuk is het optreden van Mercury, ’s werelds beste Queen tribute band. De organisatie, net als vorig jaar voor een groot deel in handen van Cor Termaat en Arjan Brouwer, verwacht 'volop sensatie, actie en fun op Beach on Wheels 2013.'

Voor meer informatie: www.beachonwheels.nl. Via deze site kan men ook inschrijven (tot en met vrijdag 23 augustus) voor alle klassen totdat ze vol zijn. Ook kan men hier tickets tegen gereduceerd tarief aanschaffen voor beide dagen. Overnachten is mogelijk in overleg met de organisatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie