Winnaars ballonnenwedstrijd Hoevelaken

1 juli 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De winnaars van de Bouwfonds Ballonnenwedstrijd 2013, die de Oranjevereniging Hoevelaken tijdens de Laatste Koninginnedag organiseerde, zijn vrijdagmiddag 28 juni feestelijk onthaald in Huize Hoevelaken. De traditionele sponsor van deze wedstrijd, Bouwfonds, had één van haar vergaderzalen in het chique Huize Hoevelaken ter beschikking gesteld om de jeugdige winnaars met hun familie te ontvangen. Matthias van der Veen, Sanneke Beukers en Jasmine Botterblom gingen met prachtige prijzen en een oorkonde naar huis, die ze ontvingen van voorzitter Coos van Rijswijk.

Tijdens de frisdrankjes en lekkernijen in een historische vergaderzaal vertelde Van Rijswijk dat zo'n 1.500 rood-wit-blauw-oranje ballonnen op Koninginnedag van De Brink werden opgelaten en oostwaarts dreven. Veertig kaartjes kwamen terug vanuit Noord-West Duitsland. Jasmines (5 jaar, 't Blokhuus) ballon werd gevonden in het dorpje Siebenbäumen (462 km), die van Sanneke (7 jaar, De Hoeve) ging 11 km verder naar Berkenthim en die van de winnaar Matthias (3 jaar) kwam terug vanuit Grevesmühlen, 519 km vanaf Hoevelaken. Matthias van der Veen woont in Nijkerk, maar zijn ouders vieren Koninginnedag graag in Hoevelaken bij vrienden, vooral het Oranjedorp is favoriet. De voorzitter bedankte tot slot sponsor Rabo Vastgoedgroep waar Bouwfonds onderdeel van is: ,,Mede dankzij hun bijdragen kunnen wij diverse activiteiten organiseren, als bestuur van Oranjevereniging 'Koningin Wilhelmina' zijn wij de sponsors erg dankbaar. En dat al 75 jaar,'' besloot Van Riijswijk voor de fotoshoot op het bordes.

Fotobijschrift: Voorzitter Coos van Rijswijk van de Oranjevereniging Hoevelaken heeft de prijzen van de Bouwfonds Ballonnenwedstrijd uitgedeeld aan vlnr Mattias van der Veen (1ste), Jasmine Botterblom (3e) en Sanneke Beukers (2e).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie