Eerste Kunstroute Hoevelaken

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Bijna vijftig deelnemers openen van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren en tuinen om kunstliefhebbers te verwelkomen. Passie voor en plezier in het creëren van kunst op het gebied van schilderen, beeldhouwen, fotograferen, houtbewerken, textielkunst en grafiek is hun drijfveer. Dit willen de exposanten delen met anderen. Het bestuur van stichting Kunstroute Hoevelaken heeft een uiterst verzorgd boekwerkje, inclusief plattegrond, uitgegeven waarin elke exposant naast de foto van een kunstwerk een toelichting geeft over zijn of haar achtergrond. Gratis te verkrijgen bij Hoevelakense winkeliers. Ondernemers Vereniging Hoevelaken verleende medewerking aan een speurtocht voor de leerlingen van de hoogste groepen van de basisscholen. In diverse etalages is kunst te zien van deelnemers aan de Kunstroute, waarover vragen moeten worden beantwoord en waaraan een mooie prijs is verbonden. www.kunstroutehoevelaken.nl

Groots kunst- evenement dit weekeinde HOEVELAKEN - Het zal inmiddels niemand meer zijn ontgaan dat zaterdag 27 en zondag 28 september de eerste Kunstroute Hoevelaken wordt gehouden. In de loop der jaren is het aantal (amateur) beeldend kunstenaars dermate gegroeid dat Hoevelaken wel ‘Het Laren aan de Veluwerand’ mag worden genoemd!

door Anneke Martini

Midden december 2007 is bij notaris Dijkstra de Stichting Kunstroute Hoevelaken opgericht. Deze stichting heeft als doel kunst, in vele verschijningsvormen, dichterbij de inwoners te brengen. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door: Tineke Burger, voorzitter, PR; Minie Schreurs, secretaris, website; Truus de Haan, penningmeester; Marianne Hendriksen-Ansing, contact gemeente, algemene zaken. Zij hebben sinds de oprichting bergen werk verzet om dit geweldige initiatief te realiseren en samen met exposanten, gemeente, sponsors en Vrienden van Kunstroute Hoevelaken tot een succes te maken. Wethouder Manten van Cultuur, die het startschot zal geven, zegt in de gids in zijn voorwoord onder meer: ,,Het laagdrempelige karakter van de Kunstroute maakt het laatste weekend van september hopelijk tot een kunstfeest waar nog lang over nagepraat kan worden. Ik wens de deelnemers en ook alle kunstminnende belangstellenden twee inspirerende dagen toe.’’

De exposanten zijn: Anneke Anema, Pien van den Broek, Willem van den Broek, Nico Brouwer, Ina Collens, Irmgard Dix, Rieky van Doorn, Meta van Elk, Truus Florijn, Tanse Guth, Truus de Haan, Kees Hagen, Marian Heemskerk, Marianne Hendriksen, Truus Heukelom, Dirkje van der Horst, Hans Kerchman, Wim Koerts, Pieter Kramer, Els van der Linden, Betty Meijbaum, Hans Meijbaum, Aly Meuleman, Gitta Muller, Elles Pul, Hans Pul, Fonny van Raaijen, Alie van de Ridder, Trees de Rijk, Minie Schreurs, Meike Spruitenburg, Petra Tool, Angelique Versluijs, Piny Verwer, Rolina van Vliet en Esther Zuurmond.

Gastexposanten: Marieke de Haan, Arrie Huijgen, Coby Klip, Yvonne van Koekenberg, Lies Nagelhout, Ellen Nijland, Henriëtte Nijdam, Stieneke Sandifort, Meta Scheltes, Willy Schut, Truus van Valkengoed en Leni Wissing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie