Bakker Bart Nijkerk

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – Bakker Bart in Nijkerk bestaat vijf jaar en dit wordt gevierd met een aantal leuke acties. Was er onlangs al een pyjamafestijn, binnenkort is er weer een verkleedpartij voor kinderen. Al met al zijn Erwin en Edith van Beem reuze blij met hun bakkerswinkel.

door Maureen van Goethem

De eerste Bakker Bart-winkel in Nederland werd in 1977 geopend in Nijmegen. Bij Bakker Bart kunnen de klanten zien hoe het brood vers uit de oven komt. Daarom ruikt de Bakker Bart-winkel zo heerlijk naar vers brood.

“Ik ben ooit begonnen bij een slagerij en was na een aantal jaren toch eigenlijk op zoek naar iets anders. Ik nam een sprong in het diepe en bij Bakker Bart gaan werken. Na een opleiding ben ik daarna als zelfstandig ondernemer verder gegaan. Ik kan mij echt vinden in de producten. Ik kom uit Nijkerk en dus was de beslissing makkelijk om hier, waar de mensen mij kennen, een Bakker Bart te beginnen. Toen de winkel open ging was het meteen al erg druk.”

Er is sinds een maand bij Bakker Bart een glutenvrij brood verkrijgbaar. Deze broden komen elke dag vers binnen. Ook hebben zijn er steeds nieuwe soorten brood die voor korte of langere tijd in de winkel verkrijgbaar zijn.

“Het populairste brood in Nijkerk is toch wel woudbrood veel donkere soorten. Het populairste broodje? het Bartje,” vertelt Van Beem. “ Van onze klanten hebben we vaak de vraag gekregen of het junglebroodje ook in een kleinere variant verkrijgbaar is. Daarom is bij Bakker Bart nu ook het mini-junglebartje verkrijgbaar. Het mini-junglebartje heeft dezelfde smaak en uitstraling als het junglebroodje.”

Bakker Bart heeft elke maand een belegd broodje van de maand. Vaak is dit een broodje dat tijdelijk in het assortiment wordt opgenomen. “Consumenten kunnen hun broodje zelf samenstellen. Ze kunnen vanaf het broodje kiezen tot en met de toppings. Ook hebben we een faxservice. Hiermee kunnen klanten via de fax lunchpakketten bestellen.”

Een jaar geleden zijn zij begonnen met de verkoop van verse sappen. Verse jus, smoothies, aardbeiensinaasappel, noem maar op. “Nu hebben we ijs in een beker die de klanten zelf kunnen laten samenstellen met bijvoorbeeld lagen ijs, vruchten, nootjes enz. Dit belooft een zomerse lekkernij te worden.”

Het komt wel eens voor dat er brood over blijft aan het eind van de dag. Bakker Bart in Nijkerk doet brood wat niet meer verkocht wordt in de vriezer. “De voedselbank neemt twee keer per week dit overtollige brood mee. Dan komt het toch weer op een goede plek terecht.”

De volgende actie rondom het vijfjarig jubileum is op 9 juni tussen 14.00 en 15.00 uur: ieder verkleed kind krijgt een hoorntje met ijs.

Bakker Bart, Singel 18-20, 3861 AE Nijkerk, Telefoon 033-2462320. Website: www.bakkerbart.nl

advertentie
advertentie