Geen uitsluitsel uitstel knooppunt Hoevelaken

25 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN/NIJKERK - In diverse media circuleren berichten dat de reconstructie van het knooppunt Hoevelaken op de lange baan zou worden geschoven als gevolg van bezuinigingstaakstellingen van het kabinet. Een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur wil deze berichten niet bevestigen, maar ook niet ontkennen.

Verwezen wordt naar een brief van het ministerie aan de Tweede Kamer van 4 december vorig jaar, dat er gesproken wordt met regionale overheden over allerlei mogelijke bezuinigingen. Volgens de woordvoerder heeft het eerste overleg onlangs plaatsgevonden. Daarbij zouden individuele projecten aan de orde kunnen zijn geweest, maar het ministerie wil nog geen uitspraken doen over de verschillende projecten. In het overleg werd een eerste voorstel besproken. Over 14 dagen volgt een nieuw overleg met de regio's.

Het ministerie wil in maart een voorstel naar de kamer sturen waarin de taakstelling in de programmering van het infrastructuurfonds is ingevuld. Dat voorstel zou dan moeten zijn afgestemd met de regio's.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie