Eerste druk Oranje Special Hoevelaken

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Op zijn 71ste verjaardag ontving kunstschilder Floris Schrijver de eerste druk van de 'Oranje Special Hoevelaken' uit handen van Coos van Rijswijk, voorzitter van Oranjevereniging Hoevelaken.

Op de cover staat zijn schilderij 'Koninginnedag', voorstellend een meisje met oranje strik in het haar en de driekleur wapperend in de tuin.

door Theo Zuurman

,,Een mooie kleurrijke cover, die in één oogopslag laat zien dat het om Koninginnedag gaat'', liet Van Rijswijk op het zonnige terras van De Haen weten. De Oranje Special Hoevelaken wordt deze week in een oplage van 23.000 exemplaren verspreid in de gemeenten Nijkerk en Leusden en de kernen Vathorst, Hooglanderveen, Terschuur en Zwartebroek. De zestien pagina tellende Oranje Special is een uitgave van De Drie Poorten uit Nijkerk, in samenwerking met onze Oranjevereniging Hoevelaken, laat de voorzitter weten. ,,En we zijn er best trots op dat Floris zijn schilderij 'Koninginnedag' uit 1985 hiervoor belangeloos ter beschikking wilde stellen. Er staat informatie in over o.a. de Kindervrijmarkt, het Oranjedorp, de Braderie, de Ballonnenwedstrijd, Hoevelaken Heeft Talent en Proef Hoevelaken. Het gaat weer ouderwets gezellig worden hier in Hoevelaken'', besluit Van Rijswijk enthousiast.

Floris Schrijver is met zijn tweelingbroer Henny bekend als schilder van de 'Amersfoortse School'. Maar Floris, sinds 1972 Hoevelaker, schildert ook veel Hoevelakense landschappen die gretig aftrek vinden. ,,Ik hink op twee gedachten, Hoevelakense dorpsgezichten en landschappen, maar ook Amersfoortse stadsgezichten en een serie van De Eem. 'Koninginnedag' schilderde ik in 1985 naar een jeugdfoto van mijn vriendin Hetty Keuris. Ik woon nog steeds met veel plezier in Hoevelaken en kan zo iets terug doen voor Hoevelaken'', besluit de populaire kunstschilder, die ook nog steeds zijn beroep van schoenmaker in Amersfoort uitoefent.

Zie ook www.ovhoevelaken.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie